Волинська митниця витратить 4,2 мільйона гривень на міні-навантажувачі

05.12.2018 / Новини

Волинська митниця ДФС витратить 4,2 мільйона гривень на закупівлю трьох міні-навантажувачів з бортовим поворотом з навісним обладнанням.

Про це йдеться у системі публічних закупівель “Prozorro”, – пише Волинь-online.

Аукціон відбудеться 7 грудня. Термін поставки товару – до 26 грудня 2018 року.

ТОВ “Зевс” із Запоріжжя заявило, що вони хочуть запропонувати міні-навантажувач виробництва Південної Кореї та навісне обладнання європейскього виробництва, але умови закупівлі обмежують можливість подання пропозиції.

Компанія наголосила, що строк виробництва цієї імпортної продукції та доставки її в Україну становить 30 календарних днів. Отож, компанія попросила змінити терміни поставки товару на 45 днів.

Як зазначили у компанії, такі зміни відповідатимуть вимогам Закону України “Про публічні закупівлі”, попередять дискримінацію учасників, забезпечать високий рівень конкурентності закупівлі, адже дозволять більшій кількості постачальників імпортної техніки надати свої пропозиції.

На цю вимогу тендерний комітет Волинської митниці ДФС відповів, що термін поставки товару залишаються без змін – до 26 грудня 2018 року, оскільки згідно п. 2.3 Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби України затвердженого наказом Міністерства Фінансів України від 02.03.2012 №309 органами казначейства опрацьовуються документи надані розпорядниками бюджетних коштів за захищеними видатками, які потребують проведення процедур закупівель – до 3 операційних днів.

Статтею 3 Бюджетного Кодексу України визначено бюджетний період – один календарний рік, який починається 1 січня кожного року і закінчується 31 грудня того ж року. У відповідності до частини 12 статті 23 Бюджетного Кодексу України усі бюджетні призначення втрачають чинність після закінчення бюджетного періоду.

“У разі продовження терміну поставки товару до 45 днів Волинська митниця ДФС не зможе виконати умови договору в частині оплати поставленого товару”, – йдеться у відповіді Волинської митниці ДФС.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*