Волинська молодь продовжує відновлювати українські поховання у Польщі (ФОТО)

12.07.2017 / Новини

Упродовж тижня волинські студенти та волонтери (11 осіб) під егідою помічника нардепа Ігоря Гузя, краєзнавця Сергія Годлевського, впорядковували українські поховання у Республіці Польща.

Цього разу вони вичистили кладовища у таких селах – Теребінь, Малків, Вишнів, Сагринь, Верешин, Ласків, Модринь, Мірче, Витків і меморіал воякам УПА у Шиховичах Грубешівського воєводства, – інформує прес-служба народного обранця.

Нагадаємо, відновлення роботи проекту «Пам’ять без кордонів» відбулось торік, з ініціативи депутата. А започаткований цей проект ще у 2003 році. «Робимо це для того, щоб віддати шану українцям, які загинули на території Польщі 1943-1944 роках, через упорядкування там цвинтарів».

Торік, у рамках кількох етапів, волинська молодь спільно з польськими волонтерами відновили українські поховання у 6-ти селах Польщі.

«Я й надалі буду підтримувати проект «Пам’ять без кордонів», бо мені надто близька ця тема. Адже родина мого прадіда Остапа Кондзюри теж колись жила на Холмщині і я знаю всю цю непросту історію. Ми будемо й надалі впорядкувати могили українських поховань: і там, і тут», – коментує Ігор Гузь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*