Волинський поліцейський вимагав 6000 доларів хабаря.ФОТО

04.08.2020 / Новини

До суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього начальника одного з відділів ГУ Нацполіції Волинській області. Він обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Слідством встановлено, що правоохоронець вимагав від громадянина 6 000 доларів США. За ці кошти він обіцяв не притягувати чоловіка та його матір до кримінальної відповідальності, а також не вилучати автомобіль марки «Volkswagen Passat».

21 лютого 2020 року посадовця поліції затримано під час одержання частини неправомірної вигоди у сумі 3 000 доларів США в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Львівської області, оперативний супровід – Волинське управління ДВБ України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*