Волинську обласну дитячу лікарню та перинатальний центр об’єднають

13.12.2019 / Новини

Волинський обласний перинатальний центр планують перейменувати у Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства та приєднати до нього Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства облради 12 грудня, повідомили у пресслужбі відомства, передає Перший.

Комісія розлянула проєкт рішення «Про реорганізацію комунального підприємства «Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання» Волинської обласної ради» та рекомендувала його до розгляду на сесії облради.

12 грудня 2019 року голова облради Ірина Вахович та заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Валерій Руцький зустрілися із працівниками дитячої лікарні та пояснили мотивацію об’єднання цієї установи з перинатальним центром в одну структуру.

Ірина Вахович пояснила, що таке об’єднання потрібне для створення єдиного потужного монолітного підприємства. Жодної загрози ні для колективів обох підприємств, ні для медицини материнства та дитинства на Волині немає, запевнила вона.

Нагадаємо, що на початку будівництва перинатального центру планувалося, що він буде підрозділом ВОДТМО. Окрему юридичну особу створювали для того, щоб успішно завершити будівництво. Перинатальний центр відкрили 18 липня 2019 року.

У ході зустрічі представники колективу запитували, чи планується скорочення штату, адже вони вболівають за збереження своїх робочих місць. Ірина Вахович запевнила, що звільнення працівників лікарні не буде.

Представники трудового колективу також висловили свої застереження, що при зміні назви та керівництва лікарні може припинитися співпраця з міжнародними благодійними організаціями, налагоджена роками.

«Оновлена структура, навпаки, покликана розширити коло партнерів, благодійників та меценатів, які охоче допомагатимуть лікарні. Спільно усі робитимуть добрі та корисні справи на користь найдорожчих скарбів, які ми маємо, – наших дітей, а надто тих, хто потребує медичної допомоги», – наголосила голова облради.

Довідково
  • У склад комунального підприємства «Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання» Волинської обласної ради на правах структурних підрозділів входить Волинська обласна дитяча клінічна лікарня на 325 ліжок, що також виконує функції міської лікарні Луцька, а також санаторій для дітей з батьками «Дачний» на 100 ліжкомісць. В оздоровниці реабілітаційне лікування отримує малеча з ураженням нервової системи, в основному з інвалідністю від дитячого церебрального паралічу.
  • Щорічно тут лікується близько 13 тисяч дітей з усієї області, проводиться 5 тисяч оперативних хірургічних втручань, понад 50 тисяч хворих звертається по допомогу у тутешню обласну дитячу консультативну поліклініку.
  • У лікувальному закладі працює 168 лікарів та 387 одиниць середнього медичного персоналу. Загальна чисельність штату – майже 900 чоловік.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*