Волинські податківці пояснили, кому можна не застосовувати реєстраторів розрахункових операцій

29.11.2020 / Новини

Кожен представник бізнесу має можливість проаналізувати власну господарську діяльність з тим, щоб перейти на І групу спрощеної системи оподаткування. Перша група спрощеної системи оподаткування не передбачає застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Про це інформують у пресслужбі податківців.

На цьому моменті в ході спілкування у прямому ефірі Громадського інтерактивного ТБ наголосила завідувач сектору пресслужби, інформаційної політики та адміністрування субсайту Головного управління ДПС у Волинській області Олена Нікотіна.

«Якщо обсяг доходу підприємця не перевищує 1 мільйон гривень на рік, цей господарюючий суб’єкт не використовує працю найманих осіб, можна подати заяву про перехід на І групу спрощеної системи оподаткування. Такий вид діяльності як торгівля з лотків на ринках дозволяє бути підприємцем-спрощенцем І групи», – розповіла Олена Нікотіна, відповідаючи на запитання про занепокоєність волинських підприємців, які торгують на ринках, щодо додаткових витрат на придбання касової техніки.

Посадовець повідомила, що Державна податкова служба заздалегідь подбала про своєчасне інформування платників щодо обов’язковості застосування РРО і пропонує бізнесу безкоштовні програмні рішення для використання при проведення готівкових операцій.

«Щоб скористатися можливостями встановлення програмного РРО від ДПС варто зробити ряд простих кроків. Насамперед зареєструвати власну підприємницьку діяльність, отримати електронний цифровий підпис, ознайомитися з можливостями програмних РРО, що пропонується ДПС у банері «Програмні РРО» на вебпорталі ДПС України чи іншими розробниками, і подати заяву для реєстрації обраного програмного РРО», – акцентувала увага Олена Нікотіна.

Нагадаємо, що представники підприємництва Волині вже зареєстрували півсотні програмних реєстраторів розрахункових операцій. Більшість з зареєстрованих волинським бізнесом програмних РРО – 23, працюють у Луцьку.

Довідково:

з 1 серпня 2020 року набули чинності норми щодо запровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій. Суб’єктам господарювання, на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», ДПС було надано для застосування два безкоштовні програмні рішення. Враховуючи, що обов’язок щодо застосування РРО та/або ПРРО для усіх фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку ІІ-IV груп настає з 1 квітня 2021 року, ДПС створено умови для подальшого тестування безкоштовних програмних рішень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*