Волинські ОТГ навчаються забезпечувати якість позашкільної освіти (ФОТО)

15.04.2019 / Новини

У стінах Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування розпочав роботу семінар “Стратегія розвитку та забезпечення якості позашкільної освіти, новий формат організації позашкілля в ОТГ Волинської області”.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону України.

З вітальним словом до присутніх звернувся директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк. Він зауважив, що робота команди децентралізаторів спільними зусиллями разом з ОТГ покликана несистемне зробити системним.

“Питання, яке обговорюватимуть під час нинішнього семінару – позашкільна освіта в ОТГ”, – зауважив Пархом’юк.

Він додав, що, коли ОТГ більше “наростять м’язи”, то вони зможуть вирішити певні виклики у цій сфері, зокрема, як правильно організувати процес, використати наявні ресурси та залучити те, що вивільнилося при реорганізації.

Під керівником радника із муніципальних послуг Волинського ЦРМС Петра Лавринюка присутні обговорили наявний стан мережі та бачення роботи закладів позашкільної освіти у 2019 році. А за допомогою освітнього експерта Асоціації ОТГ України Сергія Пазюка гості з ОТГ поспілкувалися про критерії формування спроможної освітньої мережі в ОТГ, проаналізували ефективність освітніх мереж як основу ефективного управління освітою в об’єднаних територіальних громадах. Експерт розповів про інструменти для проведення досліджень та візуалізації результатів (калькулятор перспективної мережі, калькулятор освітніх індикаторів, калькулятор розрахунку ефективності робочого часу педагогів тощо). Далі відбувся майстер-клас з практичного використання калькуляторів на основі освітніх мереж учасників заходу. Присутні працювали у групах.

Також відбулося обговорення проблемних питань розвитку та забезпеченні якості позашкільної освіти в ОТГ, вироблення рекомендацій щодо подальших кроків. Перший день семінару завершиться дискусією “Стратегія громади в розвитку та забезпеченні якості позашкільної освіти в ОТГ”.

Протягом другого дня семінару на представників ОТГ чекає спілкування про потреби громад у позашкільній освіті.

Зокрема, обговорять питання освіти, культури та спорту у позашкіллі. Наприклад, про ресурси та можливості для розвитку позашкільної освіти поговорять з представниками партнерських організацій. Під час другого дня семінару поспілкуються про взаємодію із закладами у громаді, розглянуть ситуаційні кейси. Завершиться семінар дискусією “Застосування міжмуніципального співробітництва для підвищення якості позашкільної освіти в ОТГ”  та побудовою плану дій для ОТГ.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*