Волинські атовці влаштували мітинг через представлення Погуляйка новим головою ОДА

04.12.2019 / Новини

Представники організацій, що об’єднують учасників бойових дій на Сході України, зібралися під Волинською облдержадміністрацією, аби висловити своє невдоволення призначенням на посаду очільника області луганчанина Юрія Погуляйка.

Мітинг волинських атовців відбувся напередодні представлення Погуляйка сьогодні, 3 грудня — пише Волиньпост.

Зауважимо, що в ОДА має відбутися зустріч першого заступника керівника Офісу президента України Сергія Трофімова з очільниками органів влади та місцевого самоврядування.

Керівник громадського формування «Буг», ковельчанин Олександр Калюжний (він же – Саша Харьковський зауважив, що атовці більше чекали побачити у Луцьку президента Володимира Зеленського.

«Невже не можна було вибрати місцевого губернатора? Думаю, є достойні люди, які живуть тут, у нас. Ми більше хотіли побачити президента. Ми хотіли запитати, чому хлопців викликають в СБУ. Але це більше питання до президента», – сказав він.

«Ми просто прийшли, щоб вони бачили, що ми ще є», – сказав про мету свого візиту у Волинську ОДА кіборг Андрій Серганчук, більш відомий під позивним «Фестиваль».

Нагадаємо, у жовтні уряд погодив призначення голови Волинської ОДА Погуляйка Юрія Михайловича. Утім, після цього волинські депутати назвали призначення на посаду голови ОДА «чужої для Волині людини» стратегічною помилкою.

Як зазначає видання t1.ua волинські атовці під час зустрічі з головою Волинської облдержадміністрації Юрієм Погуляйком зустріли його вигуками фрази «Ану-ка давай-ка звідси, Погуляйка».

Після представлення Погуляйка чиновникам, посадовцям, представникам місцевих громад він пішов до малої зали облради, де разом з першим заступником керівника Офісу президента України Сергієм Трофімовим спілкувалися з військовими.

Спочатку вони висунули претензії щодо випадку, коли нібито Погуляйко був винен у зриві акції протесту проти відведення українських військ у Золотому. На що той відповів, що не був у той день на блокпості і до цих дій не причетний.

Натомість атовці почали висувати претензії до Трофімова. Мовляв, чому не призначили людину з Волині, адже Юрій Погуляйко не орієнтується в ситуації в регіоні. Крім того закидали йому, що він людина з Луганська.

Повне спілкування – на відео

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*