Волиняни за 4 місяці сплатили понад півмільярда гривень ПДВ

28.05.2019 / Новини

За підсумками січня-квітня 2019 року суб’єкти господарювання Волині спрямували до держбюджету 514,2 мільйона гривень податку на додану вартість. Ця сума на 32,2 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року.

У структурі надходжень податків до державної скарбниці бюджетоформуючим залишається податок на додану вартість, – інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

«Позитивна динаміка збору ПДВ – стабільна з початку року. Окрім чинників економічного характеру, як-то позитивні тенденції соціально-економічного розвитку, саме ефективний податковий супровід платників ПДВ сприяє мобілізації вагомих надходжень. Технологічні рішення та алгоритми роботи з платниками ПДВ передбачають винятково електронний формат спілкування фіскалів з господарюючими суб’єктами. Це означає, що суб’єктивний чинник та корупційнускладову виключено повністю», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Водночас керівник волинських фіскалів підкреслила, що органи ДФС налагодили постійний діалогз представниками соціально відповідального бізнесу. А протидія спробам окремих платників в будь-який спосіб мінімізувати сплату податків має належне інформаційно-аналітичне забезпечення.

Наразі 44 відсотки від усіх сплачених до держбюджету податків на Волині забезпечили платники податку на додану вартість.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*