Волиняни хочуть з’ясувати, хто зливає нечистоти в річку Турію

26.07.2020 / Новини

Необхідно найближчим часом встановити походження та джерела потрапляння нечистот у води річки Турії (Ковельське водосховище), аби негайно усунути проблему.

Таку петицію зареєстрував Руслан Троцюк. Підписати її можна за посиланням,- пише ІА Волинські новини.

Як нагадав чоловік, річка Турія – права притока Прип’яті, блакитна окраса краю зі своїми особливими фауною та флорою.

«Також річка є зоною відпочинку для багатьох мешканців прибережних районів (риболовля, купання), а Ковельське водосховище, яке знаходиться в межах Турії, завдяки масштабам дозволяє на своїх теренах проводити змагання з веслувальних видів спорту міжнародного рівня», – зауважив Руслан Троцюк.

Він наголосив, що, на жаль, окрім природнього заболочення та обміління заплав річки, додалася ще одна проблема, спричинена втручанням людини.

«Протягом останніх років, особливо, коли водойма не вкрита кригою, майже кожного ранку можна спостерігати підозрілу масну, піноутворюючу субстанцію на поверхні (схожу на нечистоти), яку прибиває хвилями до берега. Просимо не ігнорувати ситуацію, а віднестися до цього відповідально і встановити походження та джерела потрапляння нечистот у води річки Турії та негайно усунути їх, бо природа не пробачає подібного ставлення до себе», – зазначив Руслан Троцюк.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*