Волинь потребує майже 1,5 мільярда гривень для розрахунку за субсидії

21.08.2017 / Новини

Приблизно 1,4 мільярда гривень потребуватиме Волинь цьогоріч для розрахунку перед енергопостачальними та теплопостачальними організаціями за використання субсидій.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 21-го серпня, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Як повідомив голова ОДА Володимир Гунчик, минулого тижня у Прем’єр-міністра відбулася селекторна нарад з питань підготовки до зими.

Зокрема йшлося про проблему сплати за використані енергоносії. Наразі є заборгованість за усіма видами користувачів, включаючи населення, місцеві бюджети та державний бюджет. Частину заборгованості на Волині закриють, оскільки в область надійшло вже 235 мільйонів, а ще понад 200 мільйонів гривень надійде до кінця серпня. Це – половина суми, яка необхідна для того, аби покрити заборгованість перед енерго- та теплопостачальними організаціями за використання субсидій.

Попри це, на Волині існуватиме заборгованість у сумі приблизно 400 мільйонів гривень (загальна сума заборгованості на початок липня становила 861 мільйон). Для розрахунку за енергоносії на почату опалювального сезону потрібно буде ще приблизно мільярд гривень, тож загалом на Волині цьогоріч буде потрібно 1,4 мільярда гривень.

Наразі Прем’єр-міністр дав доручення міністерствам впорядкувати питання розрахунків щодо цієї заборгованості до кінця місяця.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*