Володимир-Волинський може опинитися у “червоній” карантиннній зоні

27.08.2020 / Новини

Володимир-Волинський, який ще тиждень тому був у “зеленій” зоні поширення коронавірусу, опинився тепер у “помаранчевій” і за показниками близький до “червоної” зони.

Про це йдеться у зверненні міського голови Петра Саганюка до жителів Володимира-Волинського, опублікованому на сайті міськради.

Епідемічна ситуація у місті є нестабільною. Володимир-Волинський, який ще тиждень тому був у “зеленій” зоні поширення коронавірусу, опинився тепер у “помаранчевій” і за показниками близький до “червоної” зони.

Від початку епідемії у Володимирі та районі зареєстровано 355 випадків захворюваності на коронавірус, з яких 228 – у жителів міста. Медики б’ють на сполох, адже відділення територіально-медичного об’єднання щодня заповнюються новими пацієнтами із підозрою на коронавірусну хворобу і якщо їх кількість ростиме такими темпами –  треба розгортати додаткові приміщення для хворих.

“Зважаючи на динаміку поширення коронавірусу у Володимирі-Волинському, звертаюся до володимирчан, зокрема й до керівників установ і закладів, які працюють в умовах карантину, з проханням неухильно дотримуватись його норм. Не забувайте про масковий режим, безпечну дистанцію між людьми, дезінфекцію у приміщеннях.

Саме тому, дорогі містяни, змушений знову наголосити: якщо ви хочете, аби ваші діти з вересня відвідували школи та дитячі садочки, маєте плани посидіти за філіжанкою кави у затишних кафе, бажаєте відвідувати театральні вистави та інші культурні заходи – будьте відповідальними! Пам’ятайте, що з послабленням карантину коронавірус не зник!”, – зазначив Саганюк.

Кабінет міністрів України продовжив адаптивний карантин щонайменше до 31 жовтня. Україну продовжать ділити на чотири зони за рівнем поширення хвороби. Тож, як зауважив міський голова Володимира-Волинського, жителі повинні спрямувати всі зусилля, щоб місто могло жити нормальним життям.

“Звертаюсь до керівників підприємств, організацій, установ всіх форм власності, підприємців з розумінням поставитись до ситуації. Від нас з вами залежить, як на практиці будуть виконуватись карантинні заходи, як ми разом зможемо попередити поширення коронавірусу у Володимирі-Волинському.

Звертаюсь до батьків: застережіть дітей від відвідування велелюдних заходів, контролюйте їх місцезнаходження. Керівники навчальних закладів міста вже відпрацювали різні можливості організації навчання учнів для того, щоб не наражати їх на небезпеку.

Звертаюсь до володимир-волинців: уникайте зборів та місць масового скупчення людей, без особливої потреби відмовтеся від поїздок громадським транспортом, за можливістю залишайтеся вдома. А у разі виникнення захворювання – не зволікайте та повідомляйте про це сімейного лікаря”, – наголосив мер.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*