Водій маршрутки «Луцьк- санаторій «Лісова пісня» до АТОвця: “Держава вам і так забагато дає” (фото)

07.02.2017 / Новини

Водій маршрутки «Луцьк- санаторій «Лісова пісня» відмовив учаснику бойових дій із села Вілиця Шацького району у безплатному проїзді.

Про це пише “Район.Шацьк”.

Інцидент трапився у вівторок, 7 лютого, в місті Луцьк. Уродженець Вілиці, а нині житель обласного центру В’ячеслав Борсук планував доїхати до Шацька і чекав на маршрутку на зупинці біля хлібозаводу. Транспорт на вимогу атовця зупинився. Проте коли В’ячеслав показав водієві посвідчення учасника бойових дій, останній сказав з питань безкоштовного проїзду звертатися в касу автостанції, наголосивши при цьому, що вільних місць немає.

Учасника АТО його слова не переконали, оскільки він бачив, що вільні місця таки були. Незважаючи на протест водія, В’ячеслав сів у маршрутку.

В Шацьку до автостанції вийшли місцеві атовці-ветерани, аби зафіксувати порушення прав учасників АТО на пільговий проїзд. Активісти записали номер маршрутки, дізналися ім’я та прізвище перевізника, а також викликали поліцію.

 Вдалося їм порозмовляти і з водієм, який не лише не визнав своєї вини, а й дорікнув В’ячеславу: «Держава вам і так забагато дає, а нам ніхто не виплачує компенсації».

В’ячеслав Борсук рік відслужив по мобілізації – в 36-й бригаді морської піхоти і сапером у групі інженерного забезпечення, зараз уже 6 місяців служить за контрактом в 14- й окремій механізованій бригаді.

-Коли я проходив реабілітацію у Львові, то з Шацька мусив повністю проплачувати проїзд. А от зі Львова до Шацька завжди їхав безкоштовно. Показував посвідчення учасника бойових дій, після чого мені видавали квиток, проте грошей за нього не брали, – обурюється волинськими порядками атовець.

 Підтримав побратима Ярослав Крат, голова громадської організації «Ветерани АТО Шацького району». З його слів, водій повинен був запропонувати учаснику АТО взяти квиток на пільговий проїзд на найближчій, скажімо, Ковельській, автостанції, проте перевізник цього не зробив.

-Проблема стоїть дуже гостро не лише в Шацькому районі, а й по всій області. Держава гарантує захисникам право на безкоштовний проїзд, а в реальному житті бійці стикаються з хамством водіїв і кричущим беззаконням, – зауважив Ярослав Крат, наголосивши, що шацькі атовці зроблять усе можливе, щоб принаймні на території району такі випадки більше не повторилися.

4 Коментарів Водій маршрутки «Луцьк- санаторій «Лісова пісня» до АТОвця: “Держава вам і так забагато дає” (фото)

  1. Водій під*р, сам небійсь від повісткі на службу марозиться. Та невжеш так важко проявити свою повагу. Люди гинуть, а таким уєб*нам пох*й, бо він не там а на заході тут війни немає. Так не правильно і не можна робити!!!!

  2. Ганьба водіям!!!!!!!! Вони вже так “зажралися”що для них взагалі закони не писані-вони самі собі закон,а щодо комфорту перевезення це взагалі везуть як дрова ,до пасажирів не ввічливі.А щодо виплат які держава здійснює атовцям”хлопці на чолі з головою організації АТО ну організуйте йому відпочинок в зону бойових дій хочаб на пів року,щоб пісяв і какав в штанці на ходу від феєрверків,а потім як залишиться живим ,здоровим і не ушкодженим доведе державі що він там служив ,і нехай отримує ці “сумашедші” виплати .

  3. Нехай водій радіє що він тут а не в АТО,а ні нехай їде туди і спробує того “меду”. Ще у нього хватає совісті щось перечити тим хлопцям які за його спокій сидять в двадцятиградусні морози в окопах,а воно падло в теплій квартирі сидить. Таке відчуття ,що він на горбу того чоловіка мав везти…

  4. Не завжди АТОвці праві. Вчора їхала маршруткою з Ковеля до Луцька. В салоні маршрутки було п’ятеро АТОвців і , звісно, інші чоловіки. Маршрутка переповнена. На середині дороги, в одному з сіл, сіла бабуся років 70-ти. І ЖОДЕН “чоловік” не звільнив місце!!! Встала я і стояла біля наших військових. Хтось закрив очі, хтось повернувся до вікна…. “Мужні захисники”. З мене корона не злетіла, але стало якось неприємно. Тим паче після цієї статті. А ти спробуй присором їх, то галасу нароблять!!!
    P.S. Хоча, не всі такі, звісно. І в цій ситуації неправий водій…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*