Влітку у Шацькому районі частішають випадки дрібних крадіжок

22.07.2017 / Новини

Шацький район – унікальний та специфічний, що вирізняється на фоні інших районів Волині. І не лише тим, що тут знаходиться найглибше озеро Світязь, до якого влітку на відпочинок з’їжджається пів-області та відпочивальники з інших регіонів країни.

Через це  у літні місяці різко зростає кількість злочинів, поширеними стають шахрайства з відпочивальниками.

Про це розповів Ігор Гулик, старший інспектор сектору моніторингу Любомльського відділу поліції, – пише “Район.Шацьк”.

Зокрема, він розповів, що влітку в районі зростає кількість дрібних крадіжок, а у міжсезоння злодії “ласі” на чималі суми із баз відпочинку.

“Влітку на базах є люди, вона працює. А в міжсезоння там пусто. Рекомендація власникам – ставити охоронну сигналізацію, не обов’язково відомчу (з підключенням до серверу поліції), хоча така – найкращий варіант, а просто елементарні датчики руху, під час спрацювання яких на телефон приходить СМС. Коли датчики спрацьовують, власник одразу може телефонувати в поліцію, ми будемо виїжджати на місце. Були випадки, коли власник з іншого міста приїжджає посвяткувати чи Новий рік, чи інше свято, а тут виявляє крадіжку і навіть не знає, коли саме вона сталась. Їх також важко розкривати, бо невідомо навіть приблизної дати крадіжки, за час можуть зникнути усі сліди. Ціна таких систем – від 2-3 тисяч гривень, але це допоможе власнику вберегтися від крадіжок на значно більшу суму. Був випадок, коли власник вирішив заощадити та вимкнув електроенергію в будинку при наявності камер відеонагляду. Відповідно, камери не працювали. Як наслідок – базу обікрали, а злодіїв встановити немає можливості”, – розповів інспектор.

Крім того, він наголосив на важливості контролю неповнолітніх під час відпочинку. Адже є випадки їх перебування у закладах відпочинку у нетверезому вигляді.

“Також хочу сказати за режим роботи закладів відпочинку. Місцевою владою прийнято рішення про режим роботи цих закладів, однак все одно маємо випадки порушень (Куточок рибалки, ур. Гряда). В цьому напрямку також працюємо. Було виявлено 6 випадків перебування неповнолітніх в п’яному вигляді в громадських місцях. Батьки мають дивитися та контролювати своїх дітей, бо в більшості випадків дорослі і не знають, де їхня дитина та з ким. Так, вже було виявлено 8 випадків доведення неповнолітніх дорослими особами до стану сп’яніння, 1 факт участі малолітніх осіб в азартних іграх на гроші. Під час літнього відпочинку громадян рейди з виявлення порушень як в закладах торгівлі, так і на інших об’єктах розважального характеру будуть тільки посилюватись, тому попереджаємо про настання можливої відповідальності”, – резюмував Ігор Гулик.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*