Власникам баз відпочинку у Шацькому районі нагадують про податки на “курортний” бізнес

08.06.2017 / Новини

Власники агросадиб, відпочинкових зон та закладів торгівлі і громадського харчування зобов’язані подбати про здійснення своєї бізнес-діяльності в курортний сезон в правовому полі.

Про це нагадують у прес-службі волинських фіскалів.

Закон вимагає, що представники підприємництва, котрі надають послуги відпочивальникам, а також громадяни, котрі здають в оренду житлові приміщення, зобов’язані сплачувати податки з отриманих доходів.

Представники бізнесу, які здійснюють діяльність з реалізації підакцизної групи товарів, обов’язково повинні працювати із застосуванням касової техніки, –наголошують у відомстві.

“Органи ДФС не ставлять за мету зловживати перевірками та штрафними санкціями. Однак, кожен споживач, а особливо ті громадяни, котрі планують відпочинок з дітьми, повинні врахувати, що отримати компенсацію у разі отримання неякісних послуг чи придбання товару сумнівних властивостей, вони можуть лише надавши підтверджуючі документи – фіскальний чек, договір на послуги, або ж принаймні знати який підприємець порушив їх права, як споживачів”, – зазначає перший заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Посадовець додав, що представники бізнесу, котрі вже працюють чи планують працювати рекреаційних зонах Волині, обов’язково подбати про держреєстрацію своєї підприємницької діяльності, а також оформити трудові відносини з персоналом, що обслуговуватиме відпочивальників.

Шацький та Турійський райони належать до найбільш популярних зон літнього відпочинку. Однак, рекреаційні чи відпочинкові комплекси є на території майже кожного району. Кількість охочих відпочити у таких зонах влітку суттєво зростає, відповідно – чисельність обслуговуючого персоналу збільшується. Тож, керівники органів місцевої влади повинні поцікавитися чи всі працівники таких закладів офіційно працевлаштовані, оскільки податок на доходи фізичних осіб з легальної зарплати – одне з основних джерел наповнення бюджетів громад”, – підсумував Віталій Чуй.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*