Влада та комунальники ігнорують нововолинців, в двоповерхівці яких протікає дах

15.10.2020 / Новини

У двоповерховому будинку, що на вулиці Хвильового, 6 у Нововолинську, протікає дах. За майже 60 років з моменту його будівництва міські комунальники не проводили у ньому жодних капітальних ремонтних робіт. Тож у дощові дні у під’їздах та квартирах жителів зі стелі ллється вода: люди підставляють відра, чергують на даху та переживають, аби через постійну вологу не замкнула електропроводка.

Мешканки Надія Верезей та Євгенія Лукашук проживають у ньому із самого будівництва – з 1958 року. Кажуть, що міська влада та комунальні служби жодного разу не допомагали вирішити проблеми у будинку. Єдине, на що спромоглися, це – обкласти його цеглою. На решту звернень – пусті обіцянки та відписки, – пише Нововолинський інформаційний портал.

Ще у 2012 році директор ЖКО Олена Чайка у відповіді жителям Хвильового, 6 зауважила: «у 1979 році проводився вибірковий капітальний ремонт будинку, а саме – перекрито половину даху з а/цементних листів та обкладено фасад будинку цеглою.

У листопаді 2012 року проведено поточний ремонт покрівлі. Мешканцям запропоновано провести перекриття даху на дольовій участі у 2014 році (план капремонту покрівельна 2013 рік вже сформовано). Поточний ремонт штукатурки цоколя заплановано на 2013 рік».

Проте, за словами старожилів, ніякого ремонту даху не було і про дольову участь далі переписки справа не пішла. Так, з 2013-го міська влада їх дурить та годує обіцянками.

Ще одна мешканка будинку Алла Луй каже, що вони не раз оббивали пороги міської рад: були у Сапожнікова, ходили в ЖЕК, до Чайки, але ніякої допомоги не дочекались. Люди – розчаровані, залишились один на один зі своєю бідою.

«У кімнаті в нас натяжна стеля, яка ще поки не пропускає воду, а от у коридорі як тільки дощ чи злива – все тече, ми з тазиками бігаємо, підставляємо відра», – каже пані Алла.

Кандидат у депутати Нововолинської міської ради від політичної партії «За майбутнє» Руслан Соловйов нещодавно спілкувався із мешканцями двоповерхівки на Хвильововго, 6.

«Історія тягнеться роками. Реально у тому будинку за усі роки його існування ЖЕК не забив навіть цвяха. Люди відмовились платити комунальникам за їхні послуги, і це логічно!

Я сам проживаю у 2-поверховому будинку і для мешканців Хвильового, 6 бачу вихід у створенні ОСББ, до якого увійшло хоча б 5 будинків, щоб акумулювати більше коштів. Одноосібно мешканці не вирішать проблеми з дахом, бо це великі фінансові затрати. А об’єднавши кілька будинків в ОСББ, можна спочатку вирішити нагальні проблеми, а потім поетапно ремонтувати що треба. ЖЕК став управляючою компанією, змінив лише назву, а по факту нічого не робить у будинках. Гроші, які надходять від мешканців, йдуть комунальникам на зарплати. Так далі не може бути: будинок руйнується від вологи і є небезпека його загоряння», – розповів Руслан Соловйов.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*