Влада Польщі повідомила про витік на нафтопроводі «Дружба»

12.10.2022 / Новини

Влада Польщі виявила витік на одній з ліній нафтопроводу «Дружба». Наразі причини пошкодження встановлюються.

Трубопровід «Дружба» є основним маршрутом, яким нафта потрапляє до Німеччини, повідомляє польський оператор PERN.

Витік виявили ввечері 11-го жовтня. Місце пошкодження знаходиться приблизно за 70 км від Плоцька. Пошкоджена лінія, яка постачає нафту до Німеччини. Інша нитка працює без змін.

Оператор заявляє, що причини розгерметизації нафтопроводу поки невідома. На місці подій працюють екстрені служби. «Наразі причини інциденту невідомі – перекачування через пошкоджену лінію було негайно зупинено. Інша нитка нафтопроводу працює без змін», – повідомили в PERN.

Оператор запевнив, що інші елементи інфраструктури PERN, включаючи Поморську ділянку, через яку перекачується сира нафта, що надходить танкерами до Польщі, а потім і до Німеччини, працюють у штатному режимі.

Згодом польські чиновники повідомили, що не бачать слідів диверсії на нафтопроводі «Дружба» через витік. Чиновники вважають, що це була аварія, пише Reuters

Представник Міністерства енергетичної інфраструктури Польщі Матеуш Бергер зазначив, що витік на лінії трубопроводу є, ймовірно, звичайним пошкодженням. За його словами, немає підстав вважати, що причиною витоку є саботаж.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*