Понеділок, 24 липня 2017,09:46

Влада Любомля контролює якість продуктів харчування

18.07.2016 / Новини

На ринку функціонує лабораторія, де працює ветеринарний спеціаліст, який контролює  продукцію, яка надходить на прилавки.

Про ветеринарно-санітарний контроль та нагляд на ринках, місцях, де організовано торгівлю тваринами та сировиною тваринного та рослинного походження йшлося на черговій апаратній нараді під головуванням Миколи Пархомука.

Про це інформує сайт Любомльської райдержадміністрації.

З інформацією на цю тему виступив начальник управління Держпродспоживслужби Микола Вавриш. Зокрема, він проаналізував роботу вищезгаданого управління по контролю і нагляду за реалізацією та зберігання продуктів харчування тваринницької продукції на ринку, сировиною тваринного та рослинного походження.

За його словами, протягом першого півріччя 2016 року державними інспекторами у зв’язку з мораторієм на планові перевірки було здійснено тільки 2 позапланові перевірки мисливських господарств по заявах керівників, про що було складено відповідні акти.

Спеціалістами служби району постійно здійснюється відповідна робота по забезпеченню своєчасного контролю та нагляду за реалізацією та зберігання продуктів харчування тваринного та рослинного походження.

Так, для забезпечення контролю за якістю продукції на ринку функціонує лабораторія, де працює ветеринарний спеціаліст, який контролює  продукцію, яка надходить на прилавки.

Протягом звітного періоду було здійснено 3 експертизи та реалізовано на ринку м’яса яловичини – 256 кг; м’яса свинини – 389 експертиз – 2800 кг., м’яса птиці 86 експертиз -531 кг., риби -281 експертиза – 4290 кг., молока 3285 експертиз – 38749 кг.,а також рослинної продукції 3171 експертиз -111956 кг., готової харчової продукції промислового виробництва – 299 експертиз – 20780 кг продукції.

За результатами експертизи в 2016 році було не допущено до реалізації -26 кг.,м’яса свинини та 22 кг.,молока. Уся продукція на ринки надходить від населення нашого району.

Також в літній період на ринках почала реалізовуватись такі фрукти: сливи, нектарини, персики, а також кавуни.
При дослідженні в червні 2016 року 12 проб кавунів при нормі нітритів 60 мг/кг є 30-31 мг/кг, тому кавун є безпечним для споживання.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*