Вісім звичок, що заважають нам схуднути

07.09.2017 / Новини, Статті

Про правила здорового життя та нешкідливого харчування написано безліч блогів та новин, проте все ж існує 8 загальних звичок, від яких варто відмовитись, якщо ви прагнете схуднути.

У Woman’s Health розповіли, що якщо людина хоче скинути кілька зайвих кілограмів, їй не потрібно кардинально змінювати своє життя. Варто лише відмовитися від деяких звичок, які уповільнюють процес схуднення.

Про такі звички розповіла дієтолог Ліза Московіц.

8 звичок, які заважають схуднути

Келих вина вечорами

Навіть якщо келих вина за вечерею не вважається шкідливим, у ньому все ж містяться калорії, які можуть накопичуватися, якщо пити вино щодня.

Вино також може підвищити апетит, і за вечерею ви з’їсте більше, ніж потрібно.

Пропуск прийомів їжі

Часто бувають ситуації, особливо в зайнятих людей, коли через свою завантаженість люди забувають пообідати. Проте варто лише пам’ятати, що якщо ви пропустили обід, ви скоріш за все переїсте ввечері.

Цукор і вершки

Якщо ваша кава так справді стає вам смачнішою, все ж варто від них відмовитись, бо це також не швидко допоможе вам схуднути. Проте не відмовляйтеся від них різко, а спробуйте поступово зменшувати кількість доданого цукру і вершків.

Десерт після кожного прийому їжі

Така звичка є вкрай непотрібною і шкідливою, тому що людина звикає до задоволення їжею лише тоді, як з’їсть після неї щось солодке. Насправді різка зміна смаку посилає мозку сигнал про завершення процесу їжі, тому спробуйте краще замість солодощів трішки пожувати жувальну гумку або листя м’яти.

Неправильні порції їжі

Щоб не переїдати, пошукайте в інтернеті інформацію про те, скільки грамів певної страви або продукту потрібно з’їдати за один прийом у відповідності до вашої ваги. Або краще навіть проконсультуйтеся у дієтолога.

Їжа як антистрес

Багато людей купують нездорові снеки, щоб порадувати себе чимось смачним та дещо заспокоїтися. Проте це насправді вам не допоможе і призведе лише до нового стресу від набору зайвої ваги. Коли в черговий раз захочете похрумтіти чіпсами, візьміть моркву і похрумтіть краще нею.

Нестача сну

Коли людина мало спить, вона заважає організму відновлювати сили і виробляти гормони для підтримки оптимальної ваги і здатності скидати зайві кілограми. Тому вчасно вкладайтеся у свої ліжка.

Пізній перекус

Найчастіше люди не відчувають себе голодними ввечері, але перекус в пізній час вже просто став звичкою. І це призводить до поступового набору ваги, оскільки вночі організм спалює калорії не так ефективно, як вдень.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*