Вісім прекрасних європейських міст, які ще не заполонили туристи

27.01.2018 / Новини

Редакція порталу Harper’s BAZAAR назвала вісім приголомшливих міст Європи, які варто відвідати в 2018 році.

Автори матеріалу радять поспішити, поки ці місця ще не заполонили туристи, – пише Новое время.

Белград, Сербія

У Белград найкраще вирушати влітку, коли вечорами місцеві жителі влаштовують вечірки на яхтах, пришвартованих на берегах річок Дунай і Сава, а вдень відпочивають в Калемегданському парку, розташованому на території Белградської фортеці.

Якщо ви приїдете в Белград на довше, ніж вікенд, сідайте в потяг по залізничній лінії Белград – Бар і відвідайте також Чорногорію, яка здивує вас приголомшливими пагорбами, горами і озерами. Крім того, влітку недалеко від Белграда в сербському місті Новий Сад проводиться один із найбільших в Південно-Східній Європі музичних фестивалів – EXIT.

Рига, Латвія

Рига відома своїми залитими сонцем площами, брукованими вуличками та історичними будівлями. Тут дуже спокійно і атмосферно, туристів радо зустрінуть і в тьмяно освітлених барах, і в антикварних магазинах, шоколадницях і кафешках.

Порту, Португалія

В останні роки місцем зльоту всіх туристів стала столиця Португалії – Лісабон. Цього року завдяки проведенню пісенного конкурсу Євробачення-2018 популярність міста тільки зросте. Порту ж – таке саме привабливе місто, як і Лісабон, але менш напружене.

Тут можна відчувати себе легко і невимушено, Порту пропонує вам богемне нічне життя, приголомшливі для прогулянок вулички, доступні і смачні ресторани і оригінальний музей сучасного мистецтва. У Порту також є унікальний книжковий магазин Candelabro, що спеціалізується на кіно та фотографії. При магазині є бар, де можна почитати щойно куплену книгу з келихом портвейну в руці.

Матера, Італія

Матера – це третє з найдавніших безперервно населених міст світу, після Алеппо і Єрихона. Це місто в Південній Італії стане культурною столицею Європи в 2019 році.

Матера найбільш відома своїми дивовижними скелями і печерами, які ще 70 років тому були населені фермерами і селянами, в оселях яких не було ні світла, ні проточної води, ні електрики. Часи змінилися, і тепер печери заповнені барами, готелями, ресторанами і магазинами. Їдьте в Матеру, перш ніж вона буде заповнена туристами.

Варшава, Польща

Варшава була істотно зруйнована після Другої світової війни, але місцева влада провела реконструкцію міста. Сьогодні польська столиця наповнена живою енергією і бурхливим нічним життям.

Наприклад, покинуту залізничну станцію у Варшаві перетворили на відмінний бар Warszawa Powiśle. З багатою історією міста ви можете ознайомитися в численних місцевих музеях. Зокрема, у Варшаві є Музей неону – простір, де експонуються світлові вивіски і реклами, популярні в XX столітті та давно зниклі з міських вулиць.

Відень, Австрія

Австрійська столиця може запропонувати туристам не тільки Віденську оперу, резиденції імператорів і палацові комплекси. Недалеко від центру міста, між Дунайським каналом і Дунаєм, у Відні розташувався Леопольдштадт – колишній єврейський район, населений молодими художниками, а також турецькими і балканськими іммігрантами. Тут можна знайти атмосферні місцеві ринки, відмінні ресторани і кафе і гігантське колесо огляду Wiener Riesenrad.

Гамбург, Німеччина

Гамбург – один з найбільших портових міст в Європі, розташований біля місця впадання річки Ельби в Північне море. Тут можна насолодитися чудовою архітектурою, відвідати сучасну Ельбську філармонію і величезний ринок Flohschanze, де ви знайдете вінтажний одяг і старі книги. Не варто залишати без уваги гамбурзькі бари, ресторани, кафе і стріт-арт.

Лозанна, Швейцарія

Це місто на південному заході Швейцарії носить звання “Олімпійської столиці” світу. Тут розміщені штаб-квартири Міжнародного олімпійського комітету і численних міжнародних спортивних федерацій.

У Лозанні дуже багато зелених зон і мальовничих краєвидів: це і Женевське озеро, і дубовий ліс, і ландшафтні парки. У Старому місті Лозанни можна побачити готичний собор Нотр-Дам з химерами на даху, старий палац єпископів, замок Сен-Мер і багато інших архітектурних шедеврів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*