Вісім ознак того, що ви недоїдаєте

19.06.2017 / Новини, Статті

Надмірне захоплення дієтами може привести до серйозних проблем зі здоров’ям.

Резулярне недоїдання може стати причиною проблем зі шлунком та навіть причиною небажаних психічних станів.

Кожен, хто прагне схуднути згадує аксіому: чим менше їсти, тим краще втрачається вага. Однак впадати в крайність точно не варто.

Якщо ви помітили кілька нижчеописаних симптомів, варто задуматись, пише “Лайфхакер”.

Занепад сил

Якщо ви щодня вживаєте менше 1000 Ккал, ваш метаболізм сповільнюється і сил не вистачає ні на що. Навіть підйом по сходах чи ходьба викликає шалену втому, адже ви не покриваєте навіть базові енергетичні потреби організму.

Випадіння волосся

Якщо ви не споживаєте достатню кількість калорій, значить ви не забезпечуєте організм поживними речовинами. Коли організм відчуває їх дефіцит, то він в першу чергу підтримує діяльність таких життєво важливих органів, як серце і мозок. Волосся ж відходить на другий план.

Відчуття голоду

Апетит при недоїданні збільшується через те, що змінюється рівень гормонів, які контролюють відчуття насичення. Тобто відбуваються стрибки гормонів, які загострюють відчуття голоду і так намагаються змусити вас компенсувати дефіцит поживних речовин.

До того ж дефіцит калорій призводить до посиленого вироблення кортизолу – гормону стресу, який сприяє посиленню відчуття голоду і зростання жирової тканини.

Порушення сну

Голодування призводить до порушень сну і скорочення його глибокої фази. Тобто ви важко засинаєте, погано спите і зранку відчуваєте себе дуже втомленими. Вам важко виспатись навіть тоді, коли спите по 10-12 годин.

Дратівливість

Якщо вас дратує будь-яка деталь, можливо, ви їсте надто мало. Тривале недоїдання і свідоме обмеження себе в їжі можуть призвести до нервозності і різких перепадів настрою.

Постійне відчуття холоду

Тілу потрібно достатньо калорій, аби виробляти тепло. Таким чином, чим менше ми їмо, тим більше ми мерзнемо. Тож людям, які мало їдять, важко зігрітись.

Закрепи

До проблем із травленням більше схильені ті, хто харчується неправильно. Недоїдання призводить до запорів, оскільки їжа повільно рухається по травному тракту і в організмі накопичується менше продуктів життєдіяльності.

Підвищена тривожність

Більшість тих, хто жорстко обмежує себе в їжі, мають підвищений рівень тривожності і депресивних станів. Жорсткі дієти призводять до депресії, тривожності і різких змін настрою. Аби подолати ці симптоми, лікарі радять вживати продукти із високим вмістом жирних кислот омега-3 (жирна риба, горіхи, насіння, оливкова олія).

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*