Вільшанка: жителі села просять вуличне освітлення та маршрутку

13.12.2017 / Новини

У вівторок, 5-го грудня, у селах Пульмівської сільської ради провів виїзний прийом громадян голова Шацької районної ради Сергій Карпук.

Про це інформує сайт Шацької районної ради.

Розпочався виїзний прийом із села Вільшанка. Єдиний заклад, який ще діє у селі – ФАП. Саме в приміщенні, де нещодавно зроблено капітальний ремонт, зібралися люди, аби висловити свої проблеми керівникові райради. Найперше, про що вони просили – зробити вуличне освітлення в селі.

«Це цілком можливо, але спершу треба виготовити проектно-кошторисну документацію. Наприклад, у Ростанській сільській раді проектно-кошторисна документація на відновлення вуличного освітлення усіх чотирьох сіл коштувала бюджету 20 тисяч гривень. Бажано, аби документацію Пульмівська сільрада розробляла на усі села, де є проблема з вуличним освітленням. Якщо в місцевому бюджеті знайдеться 20 тисяч гривень на документацію, то на виконання робіт будемо просити кошти в обласної ради, яка охоче підтримує такі проекти», – зазначив Сергій Карпук.

У Вільшанці, як і у інших селах району, є проблема з маршрутними перевезеннями. Люди просили, аби маршрутка у село заходила хоча б три рази на тиждень у базарні дні. Аби вирішити це питання, на думку Сергія Карпука, потрібно працювати з місцевими перевізниками, які охоплювали пасажирськими перевезеннями більшість населених пунктів району, мають чимало власного транспорту, сплачуватимуть податки у місцевий бюджет. Цими питаннями наразі активно займається Шацька райдержадміністрація.

У ФАПі села Вільшанка, що займає дві кімнати сільського клубу, як озвучила місцевий фельдшер, потрібно добудувати веранду та дашок, замінити вхідні двері, а також відремонтувати підлогу. Сільський голова пообіцяв, що як тільки матимуть кошти та вирішать, яким чином усе це краще зробити – обов’язково зроблять.

Також до голови районної ради звернулася місцева жителька та попросила посприяти виділенню двох колясок для жителя села Олександра Пуха. Чоловік – 1974 року народження, є інвалідом з дитинства, якому дуже важко пересуватися самостійно. Усі необхідні документи на придбання двох колясок (хатньої та для прогулянок) чоловік подав ще у травні, тому до керівника району – прохання пришвидшити цей процес.

 

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*