Відомий уродженець з Любомльщини відсвяткував ювілей

06.02.2019 / Новини

Цьогоріч відсвяткував свій ювілей ще один відомий уродженець Любомльщини – Соколюк Василь Мінович – знаний український вчений, доктор ветеринарних наук, професор кафедри професор кафедри паразитології, ветеринарно-санітарної експертизи і зоогігієни Житомирського національного агроекологічного університету.

Василь Соколюк народився в с. Масловець Любомльського району у 1959 році. По закінченні середньої освіти, продовжив навчання в Рожищенському зооветеринарному технікумі (1975-1978 рр.). Згодом проходив строкову службу в Одеському окрузі, – йдеться на Facebook-сторінці Любомльського краєзнавчого музею.

У 1980-1985 рр. навчався на ветеринарному факультеті Білоцерківського сільськогосподарського інституту ім. П.Л.Погребняка. З 1988 року працював на посаді асистента Білоцерківського с/г технікуму, згодом навчався в аспірантурі. В 1994 році проходив стажування в США. У 1997 році успішно захистив кандидатську дисертацію, в 2003 році отримав вчене звання доцента. В 2012-2016 рр. навчався в докторантурі НУБіП України.

У 2016 році успішно захистив докторську дисертацію. В 2016-2017 рр. працював на посаді директора Державного домлідно-виробничого підприємства “Біопрепарат” Інституту ветиринарної медицини НААН України.

З березня 2017 року В. Соколюк працює на посаді професора кафедри професор кафедри паразитології, ветеринарно-санітарної експертизи і зоогігієни Житомирського національного агроекологічного університету. Він автор багатьох навчальних посібників, монографій, має патенти на винаходи тощо.

Протягом останніх років Василь Мінович активно співпрацює з Любомльським краєзнавчим музеєм.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*