Відомо, яка вартість оранки на Любомльщині цьогоріч

28.03.2020 / Новини

Економічно обґрунтована вартість оранки на Любомльщині — 21 грн. за сотку. До такого висновку прийшли фахівці сектору сектору з питань агропромислової політики Любомльської РДА.

Під час розрахунків відштовхувалися від вартості дизпалива 25,69  гривень за літр (станом на 24 березня), середньої витрати 20 л/га, заробітної плати, виходячи з мінімальних 4723 гривень (у розрахунку на 8-годинний робочий день).

«Також на кожен оброблений гектар додавали 50 гривень амортизації, 700 гривень на ремонт і придбання запчастин, 100 гривень інших нагальних витрат, а також 30 % рентабельності. Відтак, економічно обґрунтована ціна — 2067,30 грн. за га., або ж приблизно 21 за сотку, — коментує зав. сектору з питань агропромислової політики Андрій Грижак — Тож якщо цьогоріч за оранку однієї сотки правитимуть значно більше, ніж 21 гривня — це вже занадто. Зрозуміло, кожен хоче заробити, але якщо ціна обробітку «зашкалюватиме», люди, ймовірно, просто менше сіятимуть».

 

2 Коментарів Відомо, яка вартість оранки на Любомльщині цьогоріч

  1. Це нічого що дизель 22 гривні окуні!
    Хто писав статтю придур який не моніторивши ціни заглянув в нет жопи не піднявши ?

    • Ти дибіл?
      В статті середня ціна по Україні станом на 24 березня. І взагалі, у кінцевій ціні оранки вартість палива становить лише 20 відсотків

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*