Відновлення гідротехнічних споруд на Світязі профінансує лише обласний бюджет

16.12.2016 / Новини

Проект програми «Екологія 2016-2020», що передбачає використання 2,5 мільйона гривень з Державного фонду регіонального розвитку на ремонт Прип’ятської осушувальної системи на ділянці, що належить підприємству «Волинська ягідка», розкритикували члени екологічної комісії Волиньради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 16 грудня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Депутати розглянули проект змін до регіональної екологічної програми «Екологія 2016-2020».

Так, на відновлення гідротехнічних споруд з метою збереження водності озера Світязь передбачають кошти лише з обласного бюджету. Капітальний ремонт інженерної інфраструктури Прип’ятської осушувальної системи Шацького району планують фінансувати за рахунок 2,5 мільйона гривень з держбюджету (Державного фонду регіонального розвитку).

Зі слів Василя Столяра, землі навколо каналу, який хочуть очистити, знаходяться в оренді підприємства «Волинська ягідка». Таким чином, поливання ділянок здійснюватиметься не за рахунок орендаря, а за рахунок держави.

На це начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Дмитро Новохатський відповів, що надійшла пропозиція від депутатів, тому цей пункт включили в програму. Голова комісії зазначив, що йдеться про використання державних коштів фактично не для потреб області, а для приватного підприємця. Щодо «Волинської ягідки» до членів комісії з питань боротьби зі злочинністю та корупцією звертався Шацький селищний голова, повідомляючи, що селищна рада не давала погодження на цю ділянку, а ОДА погодила ділянку без їхнього дозволу.

На поліпшення екологічного стану (облаштування витоку) річки Прип’ять в межах селища Головне Любомльського району передбачають 0,37 мільйона в обласному та 0,13 мільйона – в місцевому бюджеті – зі слів Василя Столяра йдеться про ті ж самі землі, які орендує «Волинська ягідка».

У підсумку, члени комісії рекомендували доопрацювати проект програми та узгодити його з усіма членами комісії.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*