Відмова від вакцинації увійшла до глобальних загроз людству у 2019 році

19.01.2019 / Новини

Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала список глобальних загроз людству у 2019 році: до нього вперше потрапила відмова від щеплень.

В організації заявили, що розширення охоплення вакцинацією дозволить уникнути до 1,5 мільйона передчасних смертей на рік по всьому світу.

Список опублікували на сайті організації.

У ВООЗ наголошуть, що вакцинація є одним із найбільш ефективних способів боротьби з хворобами і вже рятує від передчасної смерті 2-3 мільйони людей на рік. Як повідомили в організації, відмова від щеплень має різні причини, зокрема й відсутність доступу до сучасних вакцин та невпевненість в їх безпеці.

Крім відмови від щеплень, у список глобальних загроз увійшли забруднення повітря (за версією ВООЗ, це головна загроза), зміна клімату, неінфекційні захворювання на зразок діабету і раку, нова пандемія грипу, важкі умови життя через конфлікти і екологічні кризи, стійкість до антибіотиків.

Також, серед глобальних загроз лихоманка Ебола та інші небезпечні інфекційні захворювання, слабкі системи первинної медико-санітарної допомоги, лихоманка денге та ВІЛ. Зазначимо, що у список 2018 року здебільшого увійшли інфекційні захворювання.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*