Відбулась сесія Вишнівської сільради: виділили 30 тисяч гривень на протиепiдемiчні заходи

18.03.2020 / Новини

Сьогодні, 18 березня, відбулась позачергова 56 сесія Вишнівської сільської ради.

Про це йдеться на сайті Вишнівської ОТГ.

Основним питанням було запобігти поширенню коронавірусу COVID-19 на території громади. Зокрема, вирішили наступне:

1. З 18 березня 2020 року до закiнчення карантину тимчасово зупинити роботy об’єктiв загального користування незалежно вiд форми власностi та пiдпорядкування, розташованих на території населених пунктів Вишнівської сільської ради:

– роботу суб’єктiв господарювання, яка передбачає, приймання вiдвiдувачiв, зокрема закладiв громадського харчування, закладів культури,  торговельного обслуговування населення, кpiм роздрiбної торгiвлi продуктами харчування, пальним, засобами гiгiєни, лiкарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банкiвськоi та страхової дiяльностi, а також торговельної дiяльностi i дiяльностi з надання послуг з громадського харчування iз застосуванням адресної  доставки замовлень за умови забезпечення вiдповiдного iндивiдуального захисту;

– ринку та iнших мiсць масової торгiвлi;

– барiв, кафе, дискотек;

– закладiв кулътури, бiблiотек, спортивних майданчикiв та стадiонів;

2.Заборонити проведення вcix масових (культурних, розважальних, спортивних,релігійних,  соцiальних, рекламних та iнших) заходiв, у яких бере участь понад 10 осiб, кpiм заходiв, необхiдних для забезпечення роботи органiв державної влади та органiв мiсцевого самоврядування.

3.Власникам торгiвельних закладiв, банкiв, поштових вiддiлень та iнших закладiв забезпечити посилений протиепiдемiчний режим:

– проводити додаткове провiтрювання та вологе прибирання примiщень iз застосуванням дезiнфiкуючих засобiв;

– забезпечити дотримання особистоi гiгiени працiвниками;

– видавати кожному вiдвiдувачу одноразовi рукавички, у разi неможливостi встановити дезинфiкатори на входi;

– встановлення дезiнфекторiв для обробки продуктових корзин в торгових примiщеннях;

– обмежити масове перебування людей в одному приміщенні – не більше 10 чоловік;

– забезпечити за допомогою розмiтки в касовiй зонi, та у разi необхiдностi на входi, мiж людьми в черзi вiдстань 1,5 метри.

4.Попередити керiвникiв закладiв, установ, організацій, незалежно вiд форми власностi та пiдпорядкування, а також iнших суб’єктiв пiдприємницької діяльності, про персональну вiдповiдальнiсть за невиконання обмежень та заборон, встановлених постановою Кабiнету Miнicтpiв України вiд 11 березня 2020 року  №211 «Про запобiгання поширенню на територiї України Kopoнaвipycy COVID-l9» iз змiнами, внесеними постановою Кабiнету Miнicтpiв України вiд 16 березня 2020 року № 215.

5.Рекомендувати пiдприємствам, установам, організаціям забезпечити органiзацiю позмiнної роботи працiвникiв, а за технiчної можливостi – також роботи в режимi реального часу через Iнтepнeт.

6.Рекомендувати керiвникам релiгiйних громад з проханням на перiод проведення протиепiдемiчних заходiв:

– обмежити проведення богослужiнь, якi передбачають присутнiсть значної кiлькостi людей;

– посилити заходи протиепiдемiчної безпеки у храмах, використовувати засоби дезiнфекцii;

– призупинити навчання у недiльних школах при релiгiйних органiзацiях.

7. Рекомендувати громадянам:

– суворо дотримуватися правил, рекомендованих Miнicтepcтвoм охорони здоров’я;

– подавати звернення з особистих питань, заяви на отримання адмiнiстративних послуг до Центру надання адмiнiстративних послуг виконавчого кoмiтeтy засобами телекомунiкацiйного зв’язку, вiдповiдно до чинного законодавства.

– без нагальної потреби не вiдвiдувати закладiв та установ органiв мiсцевого самоврядування та державної влади,

8.Тимчасово обмежити прийом громадян з особистих питань керiвниками пiдприємств, установ, органiзацiй та виконавчих органiв сільської ради.

9.Видiлити кошти в cyмi 30000,00 гривень (Тридцять тисяч гривень) на здiйснення першочергових протиепiдемiчних заходiв та інше.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*