Відбулась сесія Любомльської міськради: які рішення прийняли (ФОТО)

17.03.2020 / Новини

 У Любомлі 17 березня оперативно скликали 49-ту позачергову сесію міської ради. Основне питання, яке розглянули на засіданні, — про запобігання поширенню на території Любомльської міської об’єднаної територіальної громади коронавірусу COVID-19.

Депутати міськради прийняли рішення, у якому передбачено:

1. З 18 березня 2020 року до 3-го квітня, на території Любомльської міської об’єднаної територіальної громади тимчасово зупинити роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих на території Любомльської міської об’єднаної територіальної громади:
– усіх закладів торгівлі, крім продуктових та аптек, закладів охорони здоров’я та АЗС;
– відкритих ринків, ярмарків та інших місць стихійної торгівлі;
– ресторанів, закладів громадського харчування (крім роботи з доставки їжі), барів, нічних клубів, кафе, дискотек, пабів;
– закладів побутового обслуговування, а саме салонів краси, саун та лазень, косметологічних кабінетів, кабінетів масажів, перукарень, тату салонів та інше;
– стоматологічних кабінетів усіх форм власності (при цьому забезпечити надання невідкладної стоматологіної допомоги);    
2. Рекомендувати закриття підприємств, установ, організацій міста усіх форм власності, а у разі неможливості їх закриття через непреривний виробничий цикл, дозволити їх роботу під особисту відповідальність керівника.

3. Продовжити призупинення навчання у закладах загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, та заняття у спортивних школах, секціях, гуртках, курсах, тощо та рекомендувати призупинити навчання керівникам закладів професійної (професійно-технічної) освіти та фінансових установ усіх форм власності.

4. Власникам торгівельних закладів, банків, поштових відділень та інших закладів обмежити масове перебування людей в одному приміщенні – не більше ніж 10 чоловік.  Забезпечити за допомогою розмітки в касовій зоні, та у разі необхідності на вході, між людьми в черзі відстань 1,5 метри, а також встановлення дезінфекторів для обробки продуктових корзин і візків. Видавати кожному відвідувачу одноразові рукавички, у разі неможливості забезпечити дезинфікатори на вході, здійснювати регулярне прибирання та дезинфікацію приміщень.

5. З 18-го березн 2020 року до 3-го квітня звільнити від сплати за оренду комунального майна міськради ТзОВ “Любомль-ринок” та орендарів, які надають медичні послуги.

6. Рекомендувати Комунальному некомерційному підприємству “Центр первинної медичної допомоги” Любомльської районної ради змістити акценти роботи сімейних лікарів, педіатрів по прийому громадян з ознаками респіраторних захворювань з поліклінік до відвідування  їх вдома та комунікацію через засоби зв’язку (телефони).

7. Попередити керівників закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб’єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього рішення згідно з чинним законодавством України.

8. Відділу кадрово-правового та організаційного забезпечення діяльності Любомльської міської ради звернутись до керівників релігійних громад з проханням на період проведення протиепідемічних заходів:

  • обмежити проведення богослужінь, які передбачають присутність значної кількості людей;
  • посилити заходи протиепідемічної безпеки у храмах, використовувати засоби дезінфекції;
  •  призупинити навчання у недільних школах при релігійних організаціях;

9. Посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню інфекцією.

10. Відділу кадрово-правового та організаційного забезпечення діяльності Любомльської міської ради забезпечити проведення інформаційної роботи та широке анонсування та висвітлення інформації про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих на території Любомльської міської ОТГ з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, із залученням електронних та друкованих засобів масової інформації.

Також депутати прийняли рішення виділити з резервного фонду кошти на засоби індивідуального захисту: рятувальникам — на суму 25 620 грн, та працівникам міськради — на суму 3000 грн.

Так, для працівників міськради закуплять медичні маски.

Рятувальникам же мають придбати такі засоби індивідуального захисту:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*