Відбудуться громадські слухання щодо встановлення пам’ятника Героям у Нововолинську

22.08.2020 / Новини

На розгляд громадськості винесено два варіанти місця встановлення пам’ятника загиблим учасникам Революції Гідності та воїнам АТО. Можливо також подавати свої пропозиції. 

На позачерговому засіданні виконкому, який відбувся 14 серпня 2020 року, прийнято рішення  «Про розгляд пропозицій щодо вибору на території міста Нововолинська місця встановлення пам’ятника  загиблим учасникам Революції Гідності та воїнам антитерористичної операції», повідомляють на сайті Нововолинської міської ради.

Виконком вирішив:

«Винести на розгляд громадськості міста Нововолинська два робочі варіанти місця встановлення пам’ятника загиблим учасникам Революції Гідності та воїнам антитерористичної операції:

-Варіант А – на території Парку культури і відпочинку, з боку входу від фонтану на проспекті Перемоги, з реконструкцією існуючих елементів благоустрою на цій території, який був напрацьований у 2018 році;

-Варіант Б – на території скверу біля площі Вячеслава Чорновола, між місцем встановлення Державного прапора України і головної новорічної ялинки міста та Стелою Небесної Сотні і Дошкою Пошани,  від проспекту Дружби, з докорінною реконструкцією цієї території, за пропозицією ГО “Незламні Нововолинці“ від 28.07.2020 року».

Також до 1 листопада цього року можна подати пропозиції щодо вибору інших варіантів місця встановлення пам’ятника. Зі своїми пропозиціями  звертатися у відділ організаційно-виконавчої роботи виконавчого комітету Нововолинської міської ради у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистого підпису; від юридичних осіб – із зазначенням їх найменування, місцезнаходження, посади і особистого підпису керівника.

Рішенням виконкому визначено провести громадські слухання щодо вибору місця встановлення пам’ятника 24 листопада 2020 року і запросити до участі у них фізичних та юридичних осіб, представників громадських організацій, підприємств, установ міста Нововолинська з подальшим затвердженням результатів слухань  на черговій сесії міської ради в грудні 2020 року.

«На сесії міської ради, яка відбудеться в вересні 2020 року, оголосити відкритий архітектурний конкурс на кращу пропозицію пам’ятника загиблим учасникам Революції Гідності та воїнам антитерористичної операції. Затвердити Програму та умови відкритого архітектурного конкурсу на кращу пропозицію пам’ятника загиблим учасникам Революції Гідності та воїнам антитерористичної операції  і  дату його проведення.

Визначити Замовником відкритого архітектурного конкурсу на кращу пропозицію пам’ятника в м. Нововолинську загиблим учасникам Революції Гідності та воїнам антитерористичної операції – виконавчий комітет Нововолинської міської ради», – йдеться у рішенні .

Фінансовому управлінню Нововолинської міської ради доручено передбачити кошти на проведення конкурсу. А також взяти до відома інформацію голови громадської організації “Незламні Нововолинці“ Демчука В.І. про домовленість з групою архітекторів з м. Києва про безкоштовне виготовлення 5-6 варіантів ескізів пам’ятника загиблим учасникам Революції Гідності та воїнам антитерористичної операції.

До 1 вересня заступник  міського голови Андрій Сторонський та голова ГО “Незламні Нововолинці“ Володимир Демчук  мають зустрітися з цією групою і домовитись про виготовлення  кількох варіантів ескізів пам’ятника.

Фінансовому управлінню при формуванні бюджету на 2021 рік необхідно  передбачити кошти на реконструкцію місця встановлення пам’ятника, виготовлення самого пам’ятника і і його встановлення.

Нагадаємо, батьки загиблих воїнів АТО звернулися до нардепа, аби разом спробувати таки змусити нововолинську владу знайти місце під меморіальний знак.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*