Від куріння вейпа померло вже 8 осіб: лікарі США б’ють на сполох

22.09.2019 / Новини

В Міссурі померла восьма людина від вейпінгу. Напередодні було зафіксовано сім смертей: у Канзасі, Іллінойсі, Індіані, Міннесоті, Орегоні та дві у Каліфорнії.

Центр з контролю та профілактики захворювань в США наголошує, що вейпи чи електронні сигарети протипоказані малолітнім, вагітним та дорослим, які не вживають тютюнові вироби, повідомляє CNN.

Загалом, у США було зафіксовано понад 360 випадків захворювань легенів, пов’язаних з курінням вейпа.

Багатьом з постраждалих потрібен додатковий кисень, а деяких доводилося ставити на вентилятор, аби допомогти дихати.

Каліфорнія виділила кошти у сумі близько 20 мільйонів доларів на рекламну кампанію проти вейпінгу.

У серпні, в штаті Іллінойс, було повідомлено про першу смерть від хвороби легенів, викликану вейпінгом. Згодом смертельні випадки від вейпінгу трапились в Орегоні, Міннесоті, Індіані та Каліфорнії.

Симптоми “вейп-хвороби” – симптоми
  • Ускладнене дихання;
  • Задишка;
  • Біль у грудях;
  • Лихоманка;
  • Блювота;
  • Діарея;

Минулого тижня у Нью-Йорку заявили, що в заправках для вейпів, які використовували загиблі, виявлено багато вітаміну Е. Проте медики не поспішають з попередніми висновками та проводять дослідження.

Відомо, що вітаміну Е багато у мигдалі, оливковій та ріпаковій оліях. Він доступний як звичайна харчова добавка і часто використовується для косметичного догляду за шкірою. Експерти кажуть, що його молекулярна структура не досліджена і цілком може виявитись небезпечною.

9 вересня чиновники Штату Нью-Йорк заявили, що відправили повістки трьом компаніям, які продають заправки для вейпу з високим вмістом вітаміну Е. Експерти наголошують, що компанії часто використовують різноманітні дешеві загущувачі та ароматизатори для розведення олії ТГК.

ТГК – що це?

Тетрагідроканабінол – це психоактивна речовина, яка міститься у канабісі.

В окремих штатах США проводять розслідування, людей закликають утриматись від звички, яка може стати смертельною.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*