Ветерани Волинської митниці з нагоди свого свята висадили генномодифіковані дерева

30.05.2019 / Новини

Представники Профспілки працівників Волинської митниці ДФС  відзначили День ветерана митної служби, яке святкують 29 травня,  висаджуванням перед адмінприміщенням митниці саджанців Павловнії – генномодифікованого дерева, яке росте з найбільшою швидкістю у світі.

“Про супервитривалі дерева з широким листям, що дає прохолоду, пишним цвітінням і найголовніше – здатністю регенерації – ми дізнались у ході моніторингу нових товарів на українському ринку. Адже митниця жорстко контролює експорт лісоматеріалів”, – зізнається керівник митниці Євгеній Шелігацький.

Виявилось, що його називають деревом-феніксом. За 4 роки воно здатне вирости до 20 метрів, після чого може бути зрізане на матеріали для виробництва меблів або біомасу. Але найдивовижніше відбувається згодом – від кореня, по суті з пенька, воно виростає по-новому. І здатне з одного саджанця відтворити 3-5 циклів, – продовжує в.о. начальника Волинської митниці.

Рішення випробувати рекламні обіцянки продавця і подивитися, що з того вийде насправді, народилося спонтанно під час обговорення профспілкою організаційних моментів відзначення  Дня ветерана митної служби.

Мені здається, що ця алея матиме символічний зміст. Українська митна служба зараз переживає не найкращі часи, потребує стійкості, інновацій, оновлення. Ми цінуємо ветеранів митної служби, їхні глибокі знання і практичний досвід. Бажаємо їм здоров’я і добробуту. Але не менш гостро митниця потребує молодих кадрів хоча б з наближеною до ветеранів кваліфікацією. Не секрет, що підготовка фахівця у митній справі потребує одночасно глибоких економічних, юридичних, технічних, гуманітарних знань, оволодіти якими можна тільки з часом. Але державі треба, щоб вони росли швидко, – прокоментував Євгеній Шелігацький акцію до Дня ветерана митної служби.

  За матеріалами Волинської митниці ДФС

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*