Верховна Рада призначила членів Кабміну: хто тепер на посадах міністрів

30.08.2019 / Новини

Верховна Рада “пакетним голосуванням” призначила членів Кабінету міністрів України.

Як передає кореспондент УНІАН, голова Верховної Ради Дмитро Разумков зазначив, що призначення відбувається відповідно до списку, озвученого прем’єр-міністром

За це рішення проголосував 281 народний депутат із 395, зареєстрованих у сесійній залі. Фракції “Батьківщина”, “Європейська солідарність”, “Голос” та “Опозиційна платформа – за життя” не дали жодного голосу.

Таким чином на посаду віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції призначено Дмитра Кулебу, на посаду віце-прем’єра – міністра цифрової трансформації – Михайла Федорова, на посаду міністра Кабінету міністрів – Дмитра Дубілета.

Міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства став Тимофій Милованов, міністром юстиції – Денис Малюська, міністром фінансів – Оксана Маркарова. Міністром енергетики та захисту довкілля призначено Олексія Оржеля, міністром інфраструктури – Владислава Криклія, міністром розвитку громад та територій України – Альону Бабак.

Міністром освіти і науки стала Ганна Новосад, міністром охорони здоров’я – Зоряна Скалецька (Черненко), міністром культури, молоді і спорту – Володимир Бородянський. Міністром соціальної політики призначено Юлію Соколовську, міністром внутрішніх справ – Арсена Авакова, міністром у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб – Оксану Коляду.

Раніше Верховна Рада за поданнями президента підтримала кандидатури Андрія Загороднюка на посаду міністра оборони, а також Вадима Пристайка на посаду Міністра закордонних справ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*