Вчені пояснили, чому не можна чистити зуби після сніданку

22.03.2018 / Новини

Зуби потрібно чистити двічі на день – так нас вчили з дитинства.І якщо з вечірніми гігієнічними процедурами все більш-менш зрозуміло, то що робити вранці?

За даними Британської асоціації стоматологів, зуби необхідно чистити безпосередньо перед сном і ще один раз протягом дня:

“Якщо ви звикли чистити зуби вранці, то неважливо, робите ви це до сніданку або після нього. Але пам’ятайте: між прийомом їжі та гігієнічною процедурою має минути не менше години!”

Вся справа в тому, що продукти з високим вмістом кислот, наприклад фрукти і соки, роблять емаль більш пористою, і, якщо ви почистити зуби відразу після їжі, ви можете завдати їй великої шкоди.

Як часто потрібно чистити зуби

Фахівці Британської асоціації стоматологів радять чистити зуби двічі на день протягом двох хвилин, використовуючи пасту з фтором. Зубна щітка потрібна не тільки для зубів – за її допомогою можна акуратно видалити наліт з ясен і язика.

Як правильно чистити зуби

Ретельно очистіть всі поверхні зубів – зовнішню, внутрішню і жувальну – м’якими масажними рухами. Після закінчення процедури виплюньте залишки зубної пасти. Видаліть наліт в проміжках між зубами за допомогою міжзубного йоржика або зубної нитки.

Стоматологи не радять обполіскувати ротову порожнину чистою водою відразу після чистки – мікродози фтору не зашкодять організму, але зміцнять емаль.

Як використовувати ополіскувач для рота

Фахівці медичного порталу NHS не рекомендують використовувати ополіскувач для порожнини рота відразу ж після чистки зубів. Рідини на основі фтору дійсно перешкоджають руйнуванню емалі, але не варто застосовувати їх одночасно з концентрованою зубною пастою.

Оберіть для цього інший час – наприклад, після обіду. Утримайтеся від їжі й пиття протягом 30 хвилин після використання ополіскувача.

Джерело: Сегодня

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*