Нове дослідження визначило продукти, які провокують стрес.
Вчені з університету Лома Лінда з’ясували, що продукти з високим вмістом насичених жирів знижують здатність організму боротися зі стресом, – пише Новое время.
Фахівці досліджували поведінку лабораторних щурів, які вживали продукти з високим вмістом насичених жирів, і дійшли висновку, що вони частіше були схильні до стресу.
Крім того, вчені з’ясували, що чим частіше людина споживає продукти з високим вмістом насичених жирів в підлітковому віці, тим вище ризик розвитку депресії і стресу в дорослому житті.
“Результати нашого дослідження підтверджують, що прийняті в підлітковому віці рішення, що стосуються способу життя, включаючи такі прості, як дієта і споживання різних груп продуктів, можуть істотно вплинути на нашу здатність долати щоденні проблеми”, – зазначив автор дослідження Джонні Фігероа.
Іншими словами, зазначив він, чим більше фаст-фуду та смажених страв людина споживає в підлітковому віці, тим гірше вона буде справлятися зі стресовими ситуаціями, занепокоєнням і тривогою в дорослому житті.
Залишити коментар