Вчені назвали найбільш небезпечний вид нічного сну

29.03.2018 / Новини

Чи стане сон дійсно небезпечним для здоров’я людини, залежить від його тривалості, відповідну заяву зробили експерти.

Вони зазначають, що найбільш “поганий” сон – це сон недостатній. У людей, які хронічно сплять менш ніж сім годин, збільшуються ризики смертності від різних захворювань, і в такий кореляції наука не сумнівається.

Люди, які приділяють нічному сну менш ніж сім годин, піддають себе ризику отримати проблеми з імунітетом, а також захворіти на артеріальну гіпертонію, цукровий діабет, та інші недуги.

У спільному дослідженні вчених зі США й Австралії, під час якого вивчалася середня тривалість сну людей з різних країн, була отримана відповідь на питання про те, яка нація може похвалитися найбільш здоровим сном.

З’ясувалося, що найменше часу на відпочинок витрачають японці – в середньому сплять 7 годин і 16 хвилин. Найвищою виявилася тривалість сну у жителів Аргентини – до 10 годин і 16 хвилин.

Деякі фахівці стверджують, що спати довго шкідливо. Але доказовість досліджень, які демонструють негативні наслідки для організму при дуже довгому сні, у науки викликає сумніви, зазначають фахівці. На їхню думку, оптимальний час сну для збереження здоров’я – від семи до дев’яти годин.

Раніше дослідження, що проводилося в стінах Університету Фліндерс, показувало, що деякі люди можуть бути біологічно “запрограмовані” на те, щоб пізно лягати та пізно прокидатися.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*