Ватикан визнав Православну церкву України та Епіфанія

18.12.2018 / Новини

Офіційний портал новин Ватикану повідомив про обрання Епіфанія предстоятелем Православної церкви України. Це знак того, що Ватикан визнав новостворену українську церкву.

Про це повідомив архієпископ Євстратій Зоря у Facebook.

Він зазначив, що вчора, 17 грудня 2018 року, офіційний портал новин Ватикану повідомив про обрання митрополита Епіфанія предстоятелем автокефальної УПЦ.

Фактично це знак того, що відповідно до порядку екуменічного діалогу з православними церквами в силу канонічного визнання Вселенським патріархом Варфоломієм української церкви та її митрополита – ця церква набуває для Ватикану суб‘єктності,– написав він.

Архієпископ зазначив, що ця новина – “вельми болюча новина для Московської патріархії і дуже вагома для католицького і всього християнського світу”.

При цьому Зоря зазначив, що між католицькою і православною церквою відсутня євхаристійна єдність. Офіційно католицька церква не здійснює якогось церковного акту визнання нової автокефалії.

Однак, як зазначає архієпископ, “фактично поширення цієї офіційної новини є сигналом для всіх, хто ще має сумнів, в тому числі у помісних церквах: дипломатія Вселенського патріархату перемогла московські потуги”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*