Василь Голядинець прокоментував інформацію про оренду пляжу у селі Світязь

20.05.2017 / Новини

Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, прокоментував виступ Світязького сільського голови Миколи Цвида, який той озвучив перед жителями Підманове на зборах селян.

Про це пише видання “Район.Шацьк”.

Нагадаємо, в районі загострюється конфлікт інтересів довкола рекреаційних та інших привабливих земель, користувачем яких є Шацький національний природний парк. Ці землі начебто хочуть взяти в оренду комерційні структури і заробляти на цьому гроші. Володимир Захарко, директор ШНПП, та Микола Цвид, Світязький сільський голова, наголошують на незаконності такого рішення. 12 травня в селі Підманове відбулися збори селян, на яких посадовець ознайомив з проблемою місцевих жителів.

Читайте також: Жителів села Підманове турбує доля земель колишнього колгоспу (ФОТО)

На цей виступ відреагував Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, та прокоментував його:

«Микола Васильович разом із директором Шацького національного природного парку це питання озвучили на останній сесії Шацької районної ради та на засіданні колегії райдержадміністрації. Я неодноразово наголошував на тому, що будь-яка оренда землі на території національного природного парку заборонена законодавством, і ніхто не має права, а особливо керівництво парку, порушити чинне законодавство.

Проте Микола Васильович продовжує поширювати неправдиві чутки про надання в оренду цих територій. Я вважаю, що це надуманий популізм зі сторони сільського голови. Я офіційно звернувся до керівництва парку про надання мені договорів оренди землі (чи хоча б проектів договорів) на території природно-заповідного фонду. Чекаю до цих пір. Микола Цвид вже третє скликання працює сільським головою і тільки на словах робить зони паркування, туалети, проекти. Сільський голова має подивитися, що у нього робиться навпроти центрального пляжу у с.Світязь, де знаходяться незаконно встановлені гнилі та іржаві контейнери, які використовувались раніше і їх примусово повивозили з урочища Гряда.

Щодо перевірки Шацького національного природного парку, то я особисто направив звернення до лісової агенції щодо перевірки стану справ на території природного парку. Тому що дирекція ШНПП постійно ігнорувала мої доручення як голови райдержадміністрації. На даний час проходить перевірка.

З моєї ініціативи, як керівника району, Шацьким НПП розробляється проект щодо організації території центрального пляжу у с.Світязь.

Крім того, розробляється проект щодо розширення дороги біля центрального пляжу, з метою створення відповідних умов для обслуговування відпочиваючих (паркування, освітлення, пішохідні доріжки і т.д.). Весь об’єм робіт буде виконуватись за рахунок коштів, які надходять в обласний бюджет від перевиконання бюджету по митниці.

До цього ж, наразі є проект Постанови Кабінету Міністрів України про виділення коштів в межах 14 млн. гривень на розробку проектної документації та проведення робіт з каналізування на території Шацького НПП, в тому числі і по Світязькій сільській раді. За програмою «Польща-Білорусь-Україна» пріоритетним до фінансування визначений проект з каналізування населених пунктів Шацьк, Мельники, Світязь, Пульмо на суму понад 6 млн. євро. Виготовляється проектна документація.

На жаль, в розробці вказаних екологічних проектів, в їх просуванні участь як Світязького сільського голови, так і директора Шацького НПП мінімальна. А хотілося би бачити цих посадових осіб ініціаторами та активними «лобістами», а не псевдозахисниками парку».

1 Коментар Василь Голядинець прокоментував інформацію про оренду пляжу у селі Світязь

  1. Знаю цього бабуїна особисто,він таких розумних слів з роду нечув,а він буцімто так говорить.Тут без подкідтша не обійшлося,він постійно ГОЛОДРАНЦЯМИ керував.
    Захарко вже пртбрали наступним буде подкідтша або. його посіпака.
    Світязь схаменись скоро будем платити гроші щоб попасти на свій пляж.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*