Варфоломій підписав Томос про автокефалію Православної церкви України

05.01.2019 / Новини

Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, о 12:40 підписав Томос про автокефалію єдиної Православної церкви України.

Церемонія підписання Томосу відбулася в патріаршому храмі Святого Георгія на території Вселенського патріархату в Стамбулі, – інформує 24 канал.

Документ-оригінал Томосу 4 січня привіз до Константинополя ієромонах, іконописець і каліграф Лука. Текст каліграфічно оформлений на пергаменті.

З підписанням Томосу для України офіційно завершується процедура отримання церковної незалежності.

Зазначимо, у храмі присутня офіційна делегація України на чолі з президентом Петром Порошенком та предстоятелем ПЦУ митрополитом Епіфанієм.

Урочистості, пов’язані з наданням Україні Томосу, триватимуть у Вселенському патріархаті в Стамбулі два дні – 5 і 6 січня.

Завтра, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія о 8:30 відбудеться божественна літургія, яку спільно відправлятимуть Вселенський патріарх Варфоломій та митрополит Епіфаній. Після неї предстоятель ПЦУ отримає Томос.

Читайте також:

1 Коментар Варфоломій підписав Томос про автокефалію Православної церкви України

  1. БОГ БУВ ИБУДЕ вин допомиг зробити в украинску церкву и дякувати нашому призиденту за таку нелегку працю що вин змиг вистояти ци натиск який був на него а цих прдажних попив гнати в шею пора бо вони зомбирують наших людей и историю вони вже переписували не однократно и оставити тих котри дийсно любять БОГА и перейшли вони в украинску церкву .

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*