В ЄС затвердили норми захисту авторських прав

16.04.2019 / Новини

Країни ЄС остаточно схвалили реформу законодавства про захист авторських прав. Тепер Google та іншим пошуковим системам надалі доведеться платити видавництвам за показ статей та інших матеріалів в інтернеті.

На введення нових норм у сфері захисту авторських прав країнам ЄС відведено два роки, передає УНН з посиланням на DW.

Більшість держав Євросоюзу, в тому числі Німеччина, в понеділок, 15 квітня, проголосували за підтримку спірної реформи.

Як повідомляється, її мета – адаптувати законодавство до сучасних цифрових моделей і подбати про те, щоб видавництва, ЗМІ та працівники сфери мистецтва отримували адекватну винагороду за використання їхньої продукції.

При затвердженні норм особливі суперечки викликали два пункти – стаття 11 та стаття 17.

Перша передбачає введення законодавчих норм, які зобов’яжуть Google та інші пошукові системи платити за показ в інтернеті витягів зі статей та інших матеріалів. У той же час, стаття 17 зобов’язує такі онлайн-платформи, як YouTube, Instagram і GitHub платити працівникам сфери мистецтва і іншим власникам авторських прав за поширення їхніх пісень і відео.

Для того щоб виключити порушення, на такі платформи пропонується встановлювати фільтри – спеціальне програмне забезпечення, яке буде перевіряти контент на дотримання нових норм захисту авторських прав уже під час вивантаження контента.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*