В уряді планують зробити обов’язковими Wi-Fi у школах та електронні черги в поліклініках

19.06.2017 / Новини

До переліку універсальних цифрових послуг для українців на законодавчому рівні уряд має намір ввести положення про відкритий Wi-Fi в школах та електронні черги в поліклініках.

Про це пише «Укрінформ».

Як зазначається, таку заяву зробив радник першого віце-прем’єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України, виконавчий директор Hi-tech Office Ukraine Андрій Бірюков під час презентації проекту «Цифровий порядок денний в Україні-2020».

«Ми хочемо ввести універсальні цифрові послуги в конкретних галузях: освіті, медицині та інших сферах. Тобто, приходячи до медичної установи, ви в праві вимагати послугу електронної черги або доступ до якихось електронних реєстрів… Універсальна освітня послуга – це, якщо, наприклад, ви маєте право на вільний доступ до Wi-Fi… не лише в комп’ютерному класі або кабінеті директора, а щоб він був загальнодоступний», – пояснив Бірюков.

Введення переліку універсальних цифрових послуг передбачатиметься новим законом про цифрову стратегію в Україні. За словами радника віце-прем’єр-міністра, в цьому законі також буде введена термінологія щодо цифрових технологій.

Бірюков також повідомив, що закон пропонують ухвалити у першому півріччі 2018 року.

Слід зазначити, що наприкінці 2016 року перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів представив план розвитку цифрових технологій в Україні «Цифровий порядок денний 2020», який був розроблений українськими провідними ІТ-компаніями, мобільними операторами та профільними асоціаціями.

«Цифровий порядок денний 2020» – це перший драфтовий документ, підготовлений для інвесторів і зацікавлених органів для загального обговорення. Він є короткостроковим і початковим інструментом у розвитку та стимулюванні внутрішніх ринків споживання, виробництві цифрових технологій на найближчі три роки.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*