В уряді розповіли про субсидії для малозабезпечених сімей

05.11.2019 / Новини

У Державному бюджеті на 2020 рік на субсидії для малозабезпечених родин закладені кошти, які покриватимуть основну частину їхніх витрат на комунальні послуги.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час презентації проекту Держбюджету-2020, передає кореспондент УНН.

“Наша задача по субсидіях полягала в тому, щоб малозабезпечена сім’я не витрачала на комунальні послуги більш ніж, в середньому, 15% свого доходу, і гроші у державному бюджеті на це закладені”, – зазначив Гончарук.

За його словами, усі, хто потребує субсидії в цьому опалювальному сезоні, її отримають. Як наголосив чиновник, уряд працює над підвищенням її ефективності та хоче, щоб субсидії від держави отримували лише ті, кому це насправді потрібно.

При цьому, Прем’єр додав, що дохід кожної людини не повинен бути меншим, ніж реальний прожитковий мінімум і має становити достатньо грошей для того, щоб нормально прожити протягом місяця.

“Усі, хто потребує субсидії в цьому опалювальному сезоні, її отримають. Так, ми працюємо над її ефективністю. Так, ми хочемо, щоб субсидії від держави отримували лише ті, кому це насправді потрібно. За рахунок збільшення ефективності цієї системи ми будемо намагатися надавати ресурси лише тим, хто без цього сам може не справитися”, – підкреслив голова уряду.

Раніше у Мінсоцполітики запевнили, що 47,6 млрд грн вистачить на субсидії наступного року.

Нагадаємо, у вересні субсидії на оплату комуналки отримували 2,3 млн сімей.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*