В “Укрзалізниці” пояснили, від чого залежить вартість квитків на потяги

15.04.2019 / Новини

Вартість проїзду в залізничному транспорті “Укрзалізниці” залежить від відстані, періоду року, дня тижня, категорії поїзда, типу вагона та рівня якості послуг.

Про це повідомила прес-служба АТ “Укрзалізниця” у відповіді на запит кореспондента УНН.

“Вартість проїзду залежить від відстані, періоду року, дня тижня, категорії поїзда, типу вагона та рівнем якості послуг”, – зазначили в компанії.

Як повідомили в прес-службі, тарифи на перевезення пасажирів у внутрішньому сполучені диференційовані в залежності від типу вагону (загальний, плацкартний, купейний, люкс, 3-й клас, 2-й клас, 1-й клас), категорії поїзда за швидкістю (Інтерсіті+, Інтерсіті, Регіональний експрес, Регіональний, Нічний експрес, Нічний швидкий, Нічний пасажирський), рівнем якості послуг (фірмовий та звичайний поїзд).

На думку представників УЗ, діючі тарифи орієнтовані на задоволення вимог пасажирів та дають змогу скористатись залізничним транспортом у найбільш зручний для себе час та вибрати поїздку у залежності від власної фінансової можливості.

Згідно із змінами до правил компанії, затверджених у лютому 2019 року, визначено що, залежно від внутрішнього облаштування, терміну експлуатації та конструкції вагони можуть визначатись як вагони підвищеного комфорту, економ-класу або фірмові з рівнем сервісного обслуговування класу “комфорт”, “стандарт” та “економ” тощо. Вартість проїзду у зазначених категоріях вагонів визначатиметься відповідно до діючих тарифів.

Також тарифи передбачають коефіцієнти гнучкого тарифного регулювання за тринадцятьма календарними періодами року з коефіцієнтами зниження 0,8-0,97 та підвищення 1,01-1,10. Одночасно ціни регулюються по днях тижня: зниження у вівторок та середу на 10%, підвищення у п’ятницю та неділю на 10% та без змін у понеділок, четвер і суботу.

При цьому в компанії додали, що станом на 02.04.2019 підвищення тарифів на перевезення пасажирів залізничним транспортом у 2019 році не планується.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*