В Україні з’явиться служба лісових інспекторів

15.11.2017 / Новини

Кабінет міністрів України на своєму засіданні в середу, 15 листопада, затвердив стратегію реформування лісового господарства до 2022 року.

Планується створення служби лісових інспекторів, впровадження електронного обігу деревини для всіх постійних лісокористувачів та провести аерокосмічне фотографування.

Усі ці заходи уряд планує вжити для боротьби з незаконними рубками та з метою подолання корупції в лісовому господарстві, повідомила агенція «Інтерфакс-Україна» з посиланням на текст документа.

«Серед проблем лісового господарства, на вирішення яких спрямована стратегія, недосконалість системи управління лісовим господарством, значний обсяг незаконних рубок, корупція в лісовому господарстві, складність отримання документів з використання земель лісогосподарського призначення, недосконалий механізм продажу необробленої деревини, нереалізовані законодавчі ініціативи з охорони лісів, складна процедура притягнення до відповідальності за незаконні рубки і відсутність економічних стимулів для поглиблення переробки деревини», – йдеться в ухваленому документі.

Відтак уряд передбачає до 2022 року впровадити єдину процедуру продажу необробленої деревини, посилити відповідальність за порушення в цій галузі та чітко розподілити повноваження між правоохоронними органами для фіксації та збору доказів порушень.

При цьому Міністерство аграрної політики разом з місцевими органами влади повинне розробити та подати у двомісячний термін проект плану заходів з реалізації затвердженої стратегії.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*