В Україні завершується сезон літньої малини: ціни на ягоду різко підскочили

21.07.2018 / Новини

В Україні підвищуються ціни на малину через закінчення сезону реалізації ягоди літніх сортів.

Про це повідомляє EastFruit.

Наразі українські садівники пропонують до продажу залишкові партії ягоди. При цьому досить активний попит на продукцію дозволяє їм підвищувати ціни. Так, сьогодні господарствам вже вдається вести продажу малини по 18-30 грн/кг залежно від якості, сорту і регіону. Таким чином, за тиждень ця ягода на українському ринку подорожчала на 20%.

Менше з тим, варто відзначити, що наразі малина в Україні коштує в середньому на 21% дешевше, ніж у другій половині липня 2017 р. Таку цінову різницю аналітики ринку пов’язують в т. ч. і з збільшенням виробництва цієї ягоди в нинішньому році. При цьому більшість виробників залишилися розчарованими сезоном, що закінчується.

Крім невисокого цінового рівня, однією з головних проблем, з якою зіткнулися фермери в цьому році, за їх словами, є дефіцит робочої сили та суттєве зростання витрат на прибиральні роботи. В таких умовах, підкреслюють садівники, ціни на ринку нерідко не дозволяли покрити навіть частину виробничих витрат.

Варто відзначити, що вже в середньому через тиждень садівники України планують приступити до збору врожаю малини ремонтантних сортів. Проте вже сьогодні вони налаштовані дуже песимістично і не виключають, що відмовляться від збору частини врожаю за умови збереження поточної ситуації.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*