В Україні затримали поляка, який вкрав 8 мільйонів злотих

17.11.2017 / Новини

В Одесі затримали громадянина Польщі, який підозрюється у викраденні 8 млн злотих (понад $2,2 млн) в 2015 році в польському містечку Сважендз.

Про це повідомив прес-секретар поліції Великопольського воєводства Анджей Боровяк, передає РАР.

“Наші поліцейські з Познані за посередництва центрального слідчого бюро поліції в Перемишлі передали Україні точну інформацію, як і де потрібно шукати Гжегожа Л., і вчора ми отримали підтвердження від СБУ, що вони його затримали”, – зазначив Боровяк.

Пограбування століття, як його називають у Польщі, відбулося в липні 2015 року. Тоді з конвою, який перевозив із банку значну суму готівкою, зник один із конвоїрів Кшиштоф В. з усіма грошима. Незабаром викрадений автомобіль знайшли, проте частина грошей не повернута досі.

Суд у цій справі почався на початку 2017 року. На лаві підсудних опинилися шість чоловік, яких звинувачують в організації злочинної групи, плануванні злочину, проведенні злочинної операції, зберіганні вкрадених коштів і їх подальшої легалізації на банківських рахунках. 48-річний конвоїр Кшиштоф В. для вчинення злочину змінив зовнішність, набрав вагу і під час прийому на роботу надав неправдиві дані про себе. Окружний суд у Лодзі засудив членів злочинної групи до тюремного ув’язнення на терміни від шести до понад вісім років.

Однак на лаві підсудних не було головного підозрюваного Гжегожа Л., який вважався мозковим центром банди й ініціатором злочину. Польська поліція оголосила його в міжнародний розшук.

Наразі триває процедура передачі підозрюваного польській стороні.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*