В Україні зароджується новий вид туризму в Європу

23.11.2017 / Новини

В Україні стає популярним туризм для щеплень.

Батьки, які не змогли знайти в нашій країні будь-яку з вакцин, все частіше вирішують везти своїх дітей робити щеплення за кордон, пише Сегодня.

Як пише видання, одна з користувачів Аліса Проценко розповіла, що в місцевій поліклініці не змогла знайти вакцини від менінгококу (вірусного менінгіту), від якого в Києві вже померли три дитини. Тому жінка задалася питанням: чи є можливість прищепити дворічного сина під час поїздки в ЄС. Її ідея сподобалася ще кільком батькам, які запропонували скооперуватися і організувати груповий тур за вакцинами для дітей.

За словами киянки Ганни Бірук, яка підтримала тур для щеплення, сама ідея не нова – до надання Україні безвізу існували компанії, які оформляли спеціальну візу під медичні поїздки.

“Вони зустрічали вас в аеропорту, записували до лікарів заздалегідь, виступали перекладачами під час спілкування і допомагали при оформленні документів. Зараз все набагато простіше – чоловік літав на початку літа в Німеччину. Сам домовився і оплатив усі рахунки в клініці”, – повідомляє Бірук.

Наразі кожен охочий може поїхати в поліклініку в Європу і зробити щеплення.

“Головне заздалегідь записатися до лікаря і забронювати вакцину. На місці потрібно буде надати лише паспорт вакцинації, щоб лікар знав, які щеплення і коли йому робили”, – повідомила Світлана Дичкова, яка має подібний досвід.

Вона також додала, що найвигідніше зробити щеплення в Польщі – це ближче, і та ж вакцина коштуватиме приблизно 1000 грн. У Німеччині, за її словами, вакцина буде коштувати до 1500 грн. При цьому киянка Наталія зазначила, що вже знайшла потрібну вакцину в Польщі і записалася до лікаря на початок грудня: “Там же відразу зробимо від пневмококу та грипу. Коштує це все на чотирьох (двоє дітей і ми з чоловіком) приблизно 20-25 тисяч гривень”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*