В Україні запрацював європейський порядок моніторингу вод

04.01.2019 / Новини

З 1 січня 2019 року набрав чинності новий Порядок здійснення державного моніторингу вод, схвалений Кабінетом міністрів України восени 2018 року. Порядок відповідає директивам ЄС і допоможе отримати більше інформації про стан вод в Україні.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Міністерство екології та природних ресурсів України.

“Відтепер моніторинг вод в Україні відбуватиметься за європейськими стандартами. Новий порядок знімає дублювання функцій між різними суб’єктами моніторингу, передбачає чітку процедуру та системний підхід до відстеження стану наземних, підземних, морських вод” ,- заявив Микола Кузьо, заступник міністра екології та природних ресурсів України з питань євроінтеграції.

Завдяки новому моніторингу можна отримати дані, необхідні для розробки Планів управління річковими басейнами та Морської Стратегії.

У повідомленні йдеться, нова система моніторингу поверхневих, підземних та морських вод передбачає: чіткий розподіл обов’язків між організаціями, які вимірюють показники, без дублювання повноважень, розширення списку біологічних, гідроморфологічних, хімічних і фізико-хімічних показників для моніторингу, запровадження шестирічного циклу моніторингу та введення класифікація стану вод: 5 класів екологічного стану і 2 класи хімічного стану.

Коментуючи прийняття Порядку, Йоганнес Баур, керівник напряму “Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище” представництва ЄС в Україні зазначив, що це значний крок на шляху впровадження стандартів ЄС в сфері якості води та управління водними ресурсами.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*