В Україні запрацює гаряча лінія емоційної підтримки

06.02.2018 / Новини

Міністерство охорони здоров’я України планує створити національнy телефонну гарячу лінію для емоційної підтримки українців та запобігання самогубствам.

Про це повідомляється на офіційному сайті МОЗ.

Україна є однією із 25 країн світу з найвищими показниками суїцидів, водночас, наші показники є одними із найвищих у Європі. Військовий конфлікт на Сході країни посилює емоційну кризу. Саме тому в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун ініціювала створення проекту “Лінія життя. Україна”,– йдеться у повідомленні.

Очолив проект Піт Шмігель, міжнародний експерт і колишній генеральний директор громадської організації “LifelineAustralia” – гарячої лінії, яка щороку надавала емоційну підтримку понад 1 млн австралійців.

“В Австралії завдяки роботі національної гарячої лінії вдається рятувати 50 тисяч життів щороку. Коли українці в кризовому стані телефонуватимуть на “Лінію життя”, ми хочемо, щоб вони знали, що до них віднесуться з повагою, їх вислухають і почують (на жаль, іноді слухати і чути – це різні речі), підтримають, що їхня ситуація не є безнадійною і в подальшому їм є куди звернутись за допомогою. Ці невеликі акти співчуття часто рятують життя”, – зазначив Шмігель.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*