В Україні заборонили кіоски та білборди біля тротуарів

08.07.2018 / Новини

В Україні ввели заборону на встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, передає прес-служба міністерства.

Відповідна норма міститься у новій державних будівельних нормах (ДБН) В.2.3-5: 2018 Вулиці та дороги населених пунктів, яка вступає в силу з 1 вересня.

“Пішохідні зони на те і називаються” пішохідними “, тому що призначені для пішоходів, для їх зручності та комфорту в пересуванні. Тому логічно, що на цих шляхах не потрібно встановлювати рекламні конструкції, кіоски, розміщувати люки та дощоприймачі, адже це заважає безперешкодному руху тротуарами і навіть може становити небезпеку для пішоходів”, – пояснив Парцхаладзе.

Мінрегіоні також відзначили, що згідно з новими ДБН, на пішохідних зонах тротуару не допускається встановлення: дорожнього огородження та опор, рекламних конструкцій, тимчасових споруд (торговельних кіосків, павільйонів, лотків, палаток тощо), люків і дощоприймачів; сходів і ґанків будівель тощо.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*