В Україні вилучили вилучили рекордну партію наркотиків (ФОТО, ВІДЕО)

07.09.2017 / Новини

В Одесі правоохоронці затримали банду наркоторговців, у яких вилучили рекордну кількість психотропних речовин – 355 кг на суму 15 млн доларів.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України у четвер, 7-го вересня.

«В Одесі затримано членів організованої злочинної групи та виявлено рекордну для України партію важких і вкрай небезпечних психотропних речовин «каптагон», – йдеться у повідомленні.

ОЗГ була в розробці близько рік. Встановлено, що члени цього угруповання причетні до контрабанди аналогічної психотропної речовини транзитом через Україну в Кувейт, яку було скоєно минулого року.

Так, у серпні 2016 року генеральний директорат боротьби з наркотичними препаратами Кувейту повідомив про виявлення 1,5 млн таблеток каптагону, які були доставлені з України в двох контейнерах із деревним вугіллям.

Зазначається, що загальна вага вилучених психотропів становить 355 кг. Їх загальна вартість оцінюється в 15 млн доларів.

«Варто зауважити, що ця психоактивна речовина вкрай небезпечна. Вже неодноразово світові ЗМІ писали про те, що за шаленством головорізів із ІДІЛ стоять саме «таблетки жаху» – потужний амфетамін «каптагон», який вбиває жалість, нівелює больові відчуття і дає фізичну витривалість. Водночас препарат викликає сильну наркозалежність, важкі побічні ефекти в організмі людини», – сказано в повідомленні.

Вилучена партія наркотиків стала найбільшою в історії України.

Поліція встановила, що злочинне угруповання готувало транзитне переміщення територією України «каптагону» до Кувейту авіаційним шляхом, приховавши їх в упаковки з надувними човнами.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*