В Україні відзначатимуть День військового журналіста (ВІДЕО)

17.02.2018 / Новини

Датою святкування обрали 16 лютого.

Відтепер щороку 16 лютого в Україні відзначатимуть День військового журналіста.

Це свято кореспондентів, які разом із солдатами ЗСУ перебувають на передовій та передають звідти останні фронтові новини, – йдеться в сюжеті ТСН.

Таких журналістів у п’ятницю зібрали в Міністерстві оборони України та нагородили. Дату для урочистого дня обрали невипадково – саме 16 лютого три роки тому в Дебальцевому загинув військовий кореспондент Дмитро Лабуткін.

Нагороду Дмитра на честь свята отримав його тато. Чоловік говорить, що всі відзнаки передасть доньці Дмитра 7-річній Кірі.

“Вона сприймає нагороди, не як іграшки, каже: це татове. Зразу не хотів бути кореспондентом, хотів бути розвідником”, – розповів Віталій Лабуткін.

“Дуже багато журналістів можуть себе назвати не просто фронтовими журналістами, а що вони були на війні. Має бути окреме свято, військовий журналіст має бути на передовій, тоді він має право називатись військовим журналістом. Там, де стріляють”, – твердить військовий кореспондент Леонід Матюхін.

“Військовим кореспондентам побажати тільки хороших новин, сухих окопів біля солдатів, поменше обстрілів, припинення війни і перемоги”, – сказав його колега Володимир Фітьо.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*